BM: İsrail, Filistinlileri katletmek ve aç bırakmak için esirleri kullanıyor

img
BM: İsrail, Filistinlileri katletmek ve aç bırakmak için esirleri kullanıyor YDH

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Nusayrat kampını 'Gazze'deki sivillerin yaşamaya devam ettiği ağır travmanın merkez üssü' olarak tanımladı.




YDH - Birleşmiş Milletler (BM) İşgal Altındaki Bölgelerde İnsan Hakları Özel Raportörü Francesca Albanese, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde Filistinlileri katletmeyi ve aç bırakmayı meşrulaştırmak adına esirleri kullandığını söyledi.

Rejim, dün işgal kuvveterinin Filistin direnişi tarafından tutulan dört esiri Nusayrat kampından 'kurtardığını' iddia etmişti.

Gazze hükümetinden yapılan açıklamada ise İsrail'in kampa düzenlediği saldırılarda en az 210 Filistinlinin öldüğü ve 400'den fazlasının yaralandığı bilgisine yer verilmişti.

Rejimin saldırısı, BM Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA tarafından işletilen Nusayrat okuluna düzenlediği ve 37 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı takiben geldi.

UNRWA, İsrail'in yerinden edilmiş 6 bin Filistinin barındığı bölgeye düzenlediği saldırıyı kınadı.

Albanese, dört İsrailli esirin serbest bırakılmasından dolayı 'rahatladığını' söyledi ancak bunun 'bir yardım kamyonunda haince saklanırken İsrail ve sözde yabancı askerler tarafından öldürülen ve aralarında çocukların da bulunduğu en az 200 Filistinli ve 400'den fazla yaralı pahasına olmaması gerektiğini' vurguladı.

Albanese, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Siyonist rejimin esirleri Gazze'deki Filistinlileri öldürmeyi, yaralamayı, sakat bırakmayı, aç bırakmayı ve travmatize etmeyi meşrulaştırmak için kullandığını ifade etti.

Relieved that four hostages have been released. It should not have come at the expense of at least 200 Palestinians, including children, killed and over 400 injured by Israel and allegedly foreign soldiers, while perfidiously hiding in an aid truck.
This is "humanitarian…

— Francesca Albanese, UN Special Rapporteur oPt (@FranceskAlbs) June 8, 2024

İsrail'in sekiz ay önce ilk ateşkes ve esir takası masaya yatırıldığında tüm esirleri canlı ve sağlam bir şekilde geri alma imkanının olduğunu anımsatan Albanese, "Ancak İsrail, Gazze'yi ve bir halk olarak Filistinlileri yok etmeye devam etmek için bunu reddetti," değerlendirmesini yaptı.

Bununla beraber BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, "Nusayrat mülteci kampı Gazze'deki sivillerin maruz kalmaya devam ettiği ağır travmanın merkez üssüdür," yorumunda bulundu.

Griffiths, "Yerde kefenlenmiş cesetleri görünce Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığını hatırlıyoruz. Hhastane katlarında tedavi gören kanlar içindeki hastaları görünce sağlık hizmetlerinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu hatırlıyoruz," diye ekledi.

Nuseirat refugee camp is the epicentre of the seismic trauma that civilians in #Gaza continue to suffer.

As 4 hostages are reunited with their families, scores are still being held captive. All of them must be released.

Each day this war continues, it only grows more horrific. pic.twitter.com/lhKnvfjJH0

— Martin Griffiths (@UNReliefChief) June 9, 2024



Makaleler

Güncel