Kassam Tugayları: Nusayrat'taki hava saldırılarında İsrailli esirler öldü

img
Kassam Tugayları: Nusayrat'taki hava saldırılarında İsrailli esirler öldü YDH

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail ordusunun Gazze'deki Nusayrat kampına düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda İsrailli esirin öldürüldüğünü açıkladı.




YDH - Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'deki Nusayrat kampında gerçekleştirdiği katliama ilişkin açıklamada bulundu.

Ebu Ubeyde, İsrail rejiminin bölgeye yönelik geniş çaplı saldırıyı başlatarak 7 Ekim'den bu yana direnişin elinde bulunan İsrailli esirlerin hayatını fiilen riske attığını vurguladı.

Press TV'nin aktardığına göre Ebu Ubeyde, "Düşman korkunç katliamlar yaparak esirlerinin bir kısmını serbest bırakmayı başardı ama aynı zamanda operasyon sırasında bazılarını da öldürdü," ifadelerini kullandı.

Sözcü, "Operasyon düşmanın esirleri için büyük bir tehlike oluşturacak ve onların koşulları ve yaşamları üzerinde olumsuz bir etki yaratacaktır," değerlendirmesini yaptı.

Üst düzey Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri, daha önce yaptığı açıklamada katliamları 'askeri bir başarısızlık' olarak nitelendirmişti.

Reuters haber ajansına konuşan Zuhri, "Dokuz aylık savaşın ardından dört esiri geri almak bir başarı değil başarısızlık işaretidir," vurgusunu yapmıştı.



Makaleler

Güncel