Amerikalı Yahudilerin Biden'a desteği azaldı

img
Amerikalı Yahudilerin Biden'a desteği azaldı YDH

Amerikan Yahudi Komitesi'nin gerçekleştirdiği kamuoyu yoklaması, Amerikalı Yahudilerin Başkan Biden'a olan desteğinin aşındığını ortaya koydu.




YDH - Amerikan Yahudi Komitesi tarafından bulguları yayımlanan bir kamuoyu yoklamasına göre Amerikalı Yahudilerin çoğunluğu önümüzdeki kasım ayında mevcut Başkan Joe Biden'a oy vermeyi planlasa da bu desteğin aşındığı görüldü.

Haaretz gazetesinin aktardığına göre '2024 Yahudi Görüşü Anketi' başlıklı ankete göre Amerikalı Yahudilerin yüzde 7'si başka bir ülkeye taşınmayı düşünüyor.

Ankete göre Amerikalı Yahudilerin önemli bir kısmı 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 'daha da bağlandı'.

Ancak genç nesil açısından durum farklı: Yaşları 18 ila 29 arasında değişen Amerikalı Yahudiler arasında 7 Ekim'den bu yana 'İsrail'e çok daha az bağlı' hissedenlerin oranı, 'çok daha bağlı' hissedenlerin oranından çok daha ağır basıyor.

Anket, başkanlık seçimlerinin bugün yapılması halinde Amerikalı Yahudilerin yüzde 61'inin Biden'a, yüzde 23'ünün ise Donald Trump'a oy vereceğini ortaya koydu.

Yüzde 10'u başka bir adaya oy vereceğini, yüzde 6'sı ise hiç oy vermeyeceğini söyledi.

Pew Araştırma Merkezi tarafından yayımlanan rapora göre 2020 seçimlerinde Amerikalı Yahudilerin yüzde 70'i Biden'a oy verirken, yüzde 27'si Trump'a oy vermişti.

Fakat mevcut ankete katılanların sadece yüzde 64'ü son seçimde Biden'a oy verdiğini bildirerek daha küçük bir fark yarattı.

Anket, Amerikalı Yahudilerin Biden'ın İsrail ile güçlü bağları sürdürme konusunda Trump'tan daha 'yetkin' olduğuna inandığını gösteriyor.

İki adaydan hangisinin ABD-İsrail ilişkileri için daha iyi olacağı sorulduğunda, Trump'ı seçen yüzde 25'e karşılık yüzde 49 Biden'ı seçti.

Ankete katılanların yüzde 56'sı Biden'ın başkan olarak iyi bir iş çıkardığını düşündüğünü söylerken mevcut Başkan'ın Gazze savaşına yönelik yaklaşımını onaylayanların oranı sadece yüzde 48.



Makaleler

Güncel