İsrail Genelkurmayı esir takası anlaşmasından yana

img
İsrail Genelkurmayı esir takası anlaşmasından yana YDH

Haaretz gazetesi, İsrail Genelkurmay Başkanlığı'nın esirlerin geri dönmesini sağlayacak koşulların yaratılmasından yana olduğunu yazdı.




YDH - Haaretz gazetesi, Gazze Tümeni Komutanı'nın istifası ve esir takası müzakerelerinin akıbetine dair değerlendirmede bulundu.

Gazetede yer alan makalede, "İsrail Genelkurmay Başkanlığı, önümüzdeki haftalarda hükümet ve savaş kabinesi tarafından belirlenen iki temel savaş hedefinden birine, yani tüm esirlerin geri dönmesini sağlayacak koşulların yaratılmasına ulaşmak için her türlü çabanın gösterileceğini söylüyor," denildi.

Makalede, ordudaki üst düzey subaylarının görüşünün Siyonist rejimin yüksek bir bedel karşılığında ve direniş açısından başarı anlamına gelecek olsa bile tüm esirleri serbest bırakacak bir anlaşmayı müzakere etmeye çalışmak olduğuna işaret edildi.

Rejim güçlerinin Refah'ta oldukça yavaş ilerlediği ve bu aşamada harekatın tüm kenti işgal etmeyi içermediği kaydedilen makalede, "Refah'taki operasyonun ay sonuna doğru sona ermesi bekleniyor," diye hatırlatıldı.

Gazze Tümeni Komutanı Tuğgeneral Avi Rosenfeld'in , 7 Ekim katliamındaki başarısızlıkların sorumluluğunu üstlenerek istifa ettiği anımsatılan makalede, şöyle devam edildi:

"Rosenfeld'in bu hamlesinden önce İstihbarat Teşkilatı Başkanı Tümgeneral Aharon Haliva da Hamursuz Bayramından hemen önce istifasını açıklamıştı. Rosenfeld'in bu hamlesi bir süredir bekleniyordu. Onun komutası altındaki tümenin savunma hattı Hamas saldırısının sabahında çökmüştü."



Makaleler

Güncel