'Netanyahu siyasi akıbetini esir takasına tercih edecek'

img
'Netanyahu siyasi akıbetini esir takasına tercih edecek' YDH

İsrail basınına konuşan Amerikalı yetkililer, Biden yönetiminin Netanyahu'nun esir takası anlaşmasını engellemesinden ve savaşı sona erdirmeye istekli olmamasından endişe duyduğunu bildirdi.




YDH - Yedioth Ahronoth gazetesine konuşan Amerikalı yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun esir takası anlaşmasını engellemeye çalışacağından endişe duyduklarını ve anlaşmaa konusunda kararlı olmasına rağmen savaşı sona erdirmeye niyetli olmadığını belirtti.

Yetkililer, Netanyahu'nun eninde sonunda kendi siyasi çıkarlarına uygun olanı yapacağına inandıklarını söyledi.

Geçen günlerde istifasını açıklayan savaş kabinesi üyesi Benny Gantz'ın Netanyahu döneminde alınan kararlar üzerinde artık bir etkisi olmadığını kaydeden yetkililer, ayrıca Gantz'ın savaş kabinesinden ayrılmasının ve artık başbakana meşruiyet kılıfı sağlamamasının daha iyi olacağına dikkat çekti.

Pazartesi günü NBC televizyonu, Biden yönetimi yetkililerinin Amerikan vatandaşlığına sahip beş esirin serbest bırakılması için Hamas ile olası bir anlaşmayı görüştüğünü bildirmişti, ancak yetkililer haberin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.