'Filistinli gruplar Moskova'da görüşmeye açık'

img
'Filistinli gruplar Moskova'da görüşmeye açık' YDH

Filistin Yönetimi'nin Moskova Büyükelçisi, Rusya ile ilişkilerin olumlu seyirde ilerlediğini ve Filistinli örgütlerin Moskova'da görüşmeye açık olduklarını belirtti.




YDH - Filistin Yönetimi'nin Moskova Büyükelçisi Abdül Hafız Nofal, Filistinli grupların uygun zamanda Moskova'da yeni tur görüşmelere ev sahipliği yamaya hazır olduğunu söyledi.

Nofal'ın açıklaması, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'un St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda Moskova'nın Filistinliler arası görüşmelerin yeni bir turunu kolaylaştırmaya hazır olduğunu iletmesinden sonra geldi.

Sputnik haber ajansına konuşan Nofal, "Filistin'in Rusya Federasyonu ile iyi ilişkileri var. Filistinli gruplar, özellikle de Filistinliler arası diyaloğun önceki turlarının defalarca Rusya'nın himayesi altında gerçekleştiği göz önünde bulundurulduğunda, uygun bir zamanda Moskova'da yeni bir diyalog turu için bir araya gelme fırsatını her zaman memnuniyetle karşılıyor," dedi.

Büyükelçiye göre Filistinli grupların mart ayındaki toplantının ardından haziran ayı sonuna kadar Pekin'de bir araya gelmeleri planlanıyordu.

29 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında Moskova'da, Tüm Filistinli grupların katıldığı iki günlük bir konferans düzenlenmişti.

Bu etkinlikte gruplar, Filistin halkının meşru temsilcisi olarak tanınan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altında milli birliği teşvik etmek üzere diyaloglarını sürdürme taahhüdünde bulunmuşlardı.