Ebu Ubeyde: Gazze İslam ümmeti adına İsrail ile savaşıyor

img
Ebu Ubeyde: Gazze İslam ümmeti adına İsrail ile savaşıyor YDH

Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Arafat Günü'nde Müslüman hacılara seslenerek Filistin Direnişi'ne destek çağrısında bulundu.




YDH- Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, dünyanın dört bir yanından Müslümanlar Hac ibadetlerini yerine getirmek üzere Arafat Dağı'na çıkarken bugün Telegram kanalında yayımladığı mesajda İslam ümmetine seslendi.

Ebu Ubeyde, Gazze'ye yönelik savaş 250 günü aşkın bir süredir devam ederken, Müslüman hacıları hac ibadetleri sırasında Filistinlileri ve direnişlerini hatırlamaya çağırdı.

Sözcü, "Allah'ın Kutsal Evi'ne giden hacıları, kutsal mekânlarda ve hac ibadetleri sırasında Gazze ve Filistin'deki kardeşlerini samimi dualarıyla hatırlamaya ve bu büyük ve mübarek zamanlarda Gazze'yi, sabırlı halkını ve mücahitlerini hatırlamaya çağırıyoruz" dedi.

Sözcü, İslam ümmetine hacıların Mekke'deki kutsal mekanları ziyaret ederken Filistinlilerin ve Direniş savaşçılarının "Allah'ın düşmanlarına karşı cihat görevini yerine getirdiklerini" hatırlattı.

Gazze'deki direnişin "gaspçı işgalcilere karşı büyük İslam ümmeti adına" savaştığını da sözlerine ekledi.

Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı Operasyonu'nun en kutsal İslami mekanlardan biri olan Mescid-i Aksa'yı savunmak için başlatıldığına işaret ederek, bunun İslam ümmetine "düşmanımızla mücadelemizin gerçekliğini" hatırlatmak için yapıldığını söyledi.

“Düşman İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ihlal ettiğini ve cami ile çevresindeki bölgeleri Yahudileştirmeye çalıştığını” belirtti.

Sözcü, Filistin davasını desteklemenin tüm dünya halkları için insani, ahlaki ve dini bir yükümlülük olduğunu çeşitli vesilelerle tekrarlamıştı.

Sözcünün destek çağrısı, Gazze'ye yardım amaçlı askeri operasyonların aralıksız sürdüğü Lübnan, Yemen, Irak, İran ve Suriye'deki Direniş Ekseni üyeleri de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki farklı kuruluşlar ve bireyler tarafından karşılık buldu.



Makaleler

Güncel