Gazze'de Kurban Bayramı'nın ilk günü

img
Gazze'de Kurban Bayramı'nın ilk günü YDH

Gazze'deki Filistinliler büyük yıkım ve artan can kayıplarının ortasında, Siyonist varlık eliyle Kurban Bayramı kutlamalarından mahrum bırakılsa da azami bir dirençle kutsallarını korumayı sürdürüyor.




YDH- El-Meyadin muhabiri Gazze'nin kalbinden, 254 gündür devam eden ve yaşamın tüm gerekliliklerini hedef alan, binaları, camileri ve pazarları enkaza çeviren İsrail saldırısı ışığında, Gazze Şeridi'ndeki Kurban Bayramı'nın ilk gününün atmosferini yansıttı.

Muhabir, Gazze Şeridi'nde hiçbir sevinç belirtisi olmadığını, dükkanların neredeyse tamamının kapalı olduğunu ve çoğunun yıkıldığını doğruladı. 

Gazze halkının her yıl gerçekleştirdiği en önemli ritüel olan kurban, muhabirin aktardığına göre insanların bir şey satın alacak parası kalmadığından çok kesilmedi. 

Kurbanlıkların hayırsever dernek ve cemiyetler tarafından satın alındığını ve insani yardım programları kapsamında ailelere dağıtıldığını muhabir ayrıca belirtti. 

Bu bayramın özellikle şehit aileleri, yaralılar ve esirler için zor geçtiğini vurgulayan muhabir, uzuvları kesilen 10 binden fazla yaralı olduğunu ve tedavi için Gazze'den çıkmak üzere Refah sınır kapısının yeniden açılmasını beklediklerini kaydetti.

Ayrıca nerede olduğu bilinmeyen 8 binden fazla esir var.

Bayram, özellikle Kerem Ebu Salim ve Refah geçişlerinin kapatılması ve kıtlık hayaletinin Şeridi, özellikle de kuzey bölgelerini sert bir şekilde vurması ışığında, yaklaşan hüzün ve ıstırabın ortasında geldi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Camii İmamı, halkın Allah'a olan güçlü inancını sürdürmesi, azami kararlılık göstermesi ve topraklarını geri almak ve ulusun kutsallarını savunmak uğruna ağır bedeller ödemesi nedeniyle bayramın Gazze'ye geri döndüğünü doğruladı.

İmam Pazar günü verdiği hutbede işgalcilerin Gazze halkının azmini kırmaya çalıştığını ancak bunun beyhude olduğunu söyledi.

Cibaliya Camii İmamı, Filistin Direnişi'nin dini ritüelleri yerine getirmeyi engelleyen" işgale ağır darbeler indirmeye devam edeceğini vurguladı.

Filistinliler Kurban Bayramı namazlarını Gazze'de işgalciler tarafından yıkılan el-Ömeri Camii'nin enkazı üzerinde kıldı.

Diğerleri ise Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta yıkılan evlerinin enkazları arasında ve çadırların içinde bayram namazlarını kılarken, Filistinli kadınlar da bayram şekerlerini hazırladı.

Kıtlık tehlikesinin en çok hissedildiği Kuzey'de de bayram namazları başta Filistinlilerin açık alanda namaz kıldığı Cibaliya  kampındaki el-Faluga olmak üzere çeşitli bölgelerde kılındı.

Aynı şekilde, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Emirlik Sahra Hastanesi'nde yaralılar ve sağlık personeli ile Gazze Şehri'ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde de bayram namazı kılındı.

 



Makaleler

Güncel