Yoav Gallant: Batı medeniyeti için savaşıyoruz

img
Yoav Gallant: Batı medeniyeti için savaşıyoruz YDH

İsrail savunma bakanı kendisini ziyarete gelen heyete, ABD'nin desteğinin “İsrail'in zaferi” ve “dünyadaki ortak düşmanlarını caydırmak” için kritik önemde olduğunu söyledi.




YDH- Jewish News Syndicate’te (JNS) yer alan habere göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant bugün, AIPAC ve Amerikan İsrail Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen bir gezi kapsamında Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı’nı ziyaret eden ABD Kongre heyetiyle bir araya geldi.

Gallant'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, dokuz kişilik grupta yer alan isimler şunlar: Steve Cohen (D-Tenn.), Jake Ellzey (R-Texas), Randy Feenstra (R-Iowa), Steny Hoyer (D-Md.), Glenn Ivey (D-Md.), Greg Landsman (D-Ohio), Lucy McBath (D-Ga.), Frank Pallone Jr. (D-N.J.) ve Joe Wilson (R-S.C.).

JNS’ye göre, Gallant, israil rejiminin "Hamas terör örgütüne karşı savaşta hedeflerine ulaşmaya devam ettiğini ve vatandaşlarını Hizbullah'ın günlük saldırılarına karşı koruduğunu" iddia etti.

Gallant, İsrail'in güney ve kuzey sınırlarındaki gelişmeler hakkında ABD milletvekillerine bilgi verdi.

Gallant heyete şunları söyledi: "İsrail, İran'ın vekillerine karşı bir savaş yürütüyor, Batı medeniyetini korumaya yönelik bir savaş. ABD'nin her türlü desteği sadece İsrail'in zaferi için değil, aynı zamanda dünya genelindeki ortak düşmanlarımızın caydırılması için de kritik önem taşımaktadır."