İsrail: Refah saldırısı sona erdikten sonra da Gazze'de kalacağız

img
İsrail: Refah saldırısı sona erdikten sonra da Gazze'de kalacağız YDH

İsrail müzakere ekibinin bir üyesi, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırı sona erdikten sonra da bölgede kalacaklarını söyledi.




YDH - Esir takası müzakerelerine katılan İsrail heyetinin üst düzey bir üyesi, Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği demeçte Refah'taki saldırıdan sonra savaşın sona ermeyeceğini öne sürdü.

Yetkili, "İsrail güçlü ve etkili askeri harekâtına devam edecek. Ordu tarafından hazırlanan daha fazla operasyon var ve İsrail, Gazze'de kalmaya devam edecek," dedi.

Savaşın durmasının esirlerin kaderini belirleyeceğini kaydeden yetkili, "Bu nedenle çatışmaların sona ermesi ve askerlerin bölgeden çekilmesi, ancak müzakereler yoluyla ve anlaşmaya uyulmasını sağlayacak mekanizmalar oluşturulduktan sonra gerçekleşebilir," ifadelerini kullandı.

Yetkili, Siyonist rejimin son ateşkes anlaşmasında ve geçtiğimiz on yıl boyunca diğer esirler konusunda direnişin 'taahhütlerine  sadık kalmadığına' şahit olduğunu iddia eden yetkili, "Anlaşmaya uyulmasını garanti edecek güce sahip olduğumuzdan ve Hamas'ın anlaşma ilerledikçe şartlarını değiştirmeyeceğinden emin olmalıyız," yorumunu yaptı.

Rejimin sadece ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan teklif üzerinde müzakere edeceğini ifade eden yetkili, "Kimse bunu değiştiremez. BM Güvenlik Konseyi'nin onayladığı taslak dışında başka hiçbir taslak müzakere edilmeyecek," diye konuştu.

Yetkili, Hamas'ın Biden'ın önerdiği taslağa verdiği yanıtın taslağı reddetmekle aynı anlama geldiğini savundu.