İsrail ordusu Hizbullah’a saldırı planlarını onayladı

img
İsrail ordusu Hizbullah’a saldırı planlarını onayladı YDH

İsrail ordusu, komutanların 'sahadaki güçlerin hazırlığının hızlandırılması' konusunda kararlar aldığını açıkladı.




YDH- Times of Israel, İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Başkanı Tümgeneral Ori Gordin ve Operasyonlar Direktörlüğü Başkanı Tümgeneral Oded Basiuk'un, Hizbullah'la sınır ötesi çatışmaların son dönemde yoğunlaşmasının ardından dün Lübnan savaş planlarını onayladıklarını bildirdi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, generallerin bir değerlendirme yaptığı ve bu değerlendirme sırasında "Lübnan'da bir taarruz için operasyonel planların onaylandığı" belirtildi.

Ordu, üst düzey komutanların ayrıca "sahadaki güçlerin hazırlık durumunun hızlandırılması" konusunda da kararlar aldığını ekledi.

Dün ofisinden yaptığı açıklamada "Hizbullah ve Lübnan'a karşı oyunun kurallarını değiştirmeye karar vereceğimiz ana çok yakınız" diyen İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz "Topyekun bir savaşta Hizbullah yok edilecek ve Lübnan ağır bir darbe alacaktır." iddiasında bulundu.

Bu arada, Hizbullah salı günü erken saatlerde, Hayfa kentindeki deniz ve hava limanları da dahil olmak üzere 1948'de işgal edilen toprakların kuzey kesimindeki stratejik noktaların ‘Hüdhüd’ adlı İHA’dan elde edilen yaklaşık 10 dakikalık video görüntülerini yayımlamıştı.



Makaleler

Güncel