İsrail'e bağlı gemiyi vuran Ensarullah, Eisenhower'a da saldırdı

img
İsrail'e bağlı gemiyi vuran Ensarullah, Eisenhower'a da saldırdı YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Kızıldeniz ve Umman Denizi'ndeki son operasyonlarla ilgili bir açıklama yaptı.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, İsrail işgaline yönelik ambargoyu ihlal eden bir ticari gemiye ve Amerika Birleşik Devletleri Carrier Strike Group 2'nin amiral gemisi USS Dwight D. Eisenhower'a saldırı düzenlediği bildirildi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, silahlı kuvvetlerin operasyonları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri Donanması’nın Umman Denizi’ndeki Transworld Navigator dökme yük gemisine çok sayıda gemisavar balistik füze ateşlediğini ve gemiye tam isabet sağladığını söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail işgaline yönelik deniz ablukasını ihlal eden nakliye şirketlerine uyarı mektupları göndererek Yemen sularında seyretmelerini yasaklamıştı.  

MV Tutor gemisi de 12 Haziran'da Yemen'e ait birkaç İnsansız Suüstü Aracı (USV) tarafından hedef alınarak batırılmıştı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri ayrıca, Kızıldeniz'in kuzeyindeki USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisine bir saldırı düzenleyerek gemiye bir dizi balistik füze ve seyir füzesi fırlattığını bildirdi.

Bugün erken saatlerde ABD'li yetkililerin, uçak gemisinin eve dönmesine yeşil ışık yaktığı bildirildi. ABD Donanma Enstitüsü'nün haber servisinin ismini açıklamadığı bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Eisenhower Virginia eyaletindeki Norfolk'a geri dönecek.

Haberde, savaş gemisinin yerini Pasifik'te görev yapacak bir uçak gemisinin alacağı ve Asya'da görev yaptığı bilinen en yakın geminin USS Theodore Roosevelt olduğu belirtildi.

Amerikan Carrier Strike Group 2'nin amiral gemisi mayıs sonu ve haziran başında iki kez saldırıya uğradıktan sonra kademeli olarak Yemen'in kuzeyine doğru yol aldı.

Yahya Seri bir kez daha, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin, Gazze Şeridi üzerindeki kuşatma kaldırılana ve kuşatma altındaki topraklardaki savaş sona erene kadar Filistin halkına destek operasyonlarına devam edeceğini vurguladı.

"Yemen Silahlı Kuvvetleri Kızıldeniz ve Umman Denizi'ndeki herhangi bir düşman yabancı gemiye saldırmaktan çekinmeyecektir" diyen Seri, düşman askeri gemilere yönelik operasyonların Yemen'e yönelik çoklu saldırılara bir yanıt olduğunu da sözlerine ekledi.



Makaleler

Güncel