Yemen ve Irak Direnişi ortak operasyonla 5 gemiyi hedef aldı

img
Yemen ve Irak Direnişi ortak operasyonla 5 gemiyi hedef aldı YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri ve Irak Direnişi, Gazze'ye destek amacıyla İsrail bandıralı gemilere karşı iki ortak askeri operasyon gerçekleştirdi.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri, Direniş Ekseni'nde yer alan Irak'taki İslami Direniş ile aralarındaki işbirliğini artırarak iki ortak askeri operasyon gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, ilk askeri operasyonda Hayfa Limanı'ndaki dört geminin hedef alındığı bildirildi.

Bu gemilerin arasında, Yemen'in, işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilere yönelik yasağını ihlal eden şirketlerin gönderdiği çimento taşıyan iki gemi ve iki genel kargo gemisinin bulunduğu belirtildi.

İkinci askeri operasyon ise Akdeniz'de işgal altındaki Hayfa Limanına gitmekte olan Shorthorn Express gemisini hedef aldı.

Açıklamada her iki operasyonda da insansız hava araçlarının kullanıldığı ve tam isabet sağlandığı vurgulandı

Yemen Silahlı Kuvvetleri, “saldırganlık sona erene ve Gazze Şeridi üzerindeki abluka kaldırılana kadar Filistin halkına destek ve zafer için Irak Direnişi ile işbirliği yapmaya ve ortak operasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini” teyit etti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri bu operasyonlardan kısa bir süre önce de İsrail işgaline yönelik ambargoyu ihlal eden bir ticari gemiye ve Amerika Birleşik Devletleri Carrier Strike Group 2'nin amiral gemisi USS Dwight D. Eisenhower'a saldırı düzenlediğini duyurmuştu.