Holokost'tan kurtulanlar: Politikacılar Holokost'u istismar ediyor

img
Holokost'tan kurtulanlar: Politikacılar Holokost'u istismar ediyor YDH

Holokost'tan sağ kurtulanlar, Holokost'u Gazze'deki soykırımı haklı çıkarmak ve üniversite kampüslerindeki öğrenci protestolarını bastırmak için kullanmanın Holokost'un anısına tam bir hakaret olduğunu söylediler.




YDH- Holokost'tan kurtulan çok sayıda kişi İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik soykırım eylemlerini kınadı.

Bu kişiler, İsrail'in kuşatma altındaki bölgede 37 bin 550'den fazla Filistinlinin öldürülmesini haklı göstermek için kullandığı "sahte anti-Semitik iddiaları" eleştirdi.

‘Mondoweiss’ haber sitesi tarafından cumartesi günü yayımlanan bir mektupta, hayatta kalan 10 kişi, Gazze'deki soykırımı meşrulaştırmak ve üniversite kampüslerindeki Filistin yanlısı protestoları bastırmak için Holokost'un kullanılmasının "Holokost'un anısına tam bir hakaret" olduğunu ifade etti.

Mondoweiss’in yer verdiği mektup şu cümlelerle başlıyor: “İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün kurucularından Aryeh Neier geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını söyledi. Ayrıca İsrail'i eleştirenlere saldırmak için antisemitizm suçlamalarını kullanmanın ‘antisemitizm kavramının tamamını küçük düşürdüğünü’ söyledi. Holokost'tan kurtulanlar olarak, kendisi de Holokost'tan ancak 1939'da çocukken Nazi Almanya'sından kaçarak kurtulmuş olan Profesör Neier'e tüm kalbimizle katılıyoruz.”

Hayatta kalanlar, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun "Soykırımcı düşmanlarımızı yeneceğiz" dediği yakın tarihli bir Holokost anma etkinliğine atıfta bulundu.

Mektubu imzalayanlar ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın üniversite kampüslerinde "antisemitizmin vahşice yükselişi" konusunda uyarıda bulunduğu bir başka anma törenine de değindiler.

“Bize göre, Holokost'un anısını bu şekilde kullanarak Gazze'deki soykırımı ya da üniversite kampüslerindeki baskıyı meşrulaştırmak Holokost'un anısına tam bir hakarettir.” dediler.

Mektup şöyle devam etti: “Açıkça etnik temizlik ve soykırımın aşamaları olan Filistinlilerin insanlıktan çıkarılması, "insan hayvanlar" olarak tanımlanmaları, on binlerce sivilin öldürülmesi, ayrım gözetilmeksizin bombalanma, üniversitelerin ve hastanelerin yok edilmesi ve kitlesel açlığın kullanılması ve diğerleri... İster bu soykırım için silah sağlayarak ister UNRWA'dan fonları keserek olsun, bu tür zulümlerin desteklenecek bir tarafı yok, bu eylemler savunulamaz da.

Bazı politikacılar ellerinde sağlam argümanlar olmayınca Holokost anısını istismar etmeye, İsrail soykırımına karşı protestoları saçma bir şekilde antisemitizmle eş tutmaya sarılıyorlar.”

Söz konusu mektubun devamında şu ifadeler yer aldı: "Holokost'tan kurtulanlar olarak Orta Doğu konusunda özel bir otoritemiz yok ancak antisemitizm hakkında bilgimiz var. İsrail soykırımına karşı çıkmanın anti-Semitik olduğunu iddia etmek kesinlikle yanlıştır. Ayrıca, Yahudiler ve Araplar için ‘nehirden denize kadar’ eşit haklar talep etmenin antisemitik olduğunu iddia etmek de yanlıştır.

Holokost'tan kurtulanlar olarak bizler sadece birkaç kişiyiz, ancak kalıcı bir ateşkes, İsrail'in Gazze'den çekilmesi ve Batı'nın soykırımı silahlandırmayı ve desteklemeyi bırakması için büyüyen küresel harekete sesimizi katmak istiyoruz."

 



Makaleler

Güncel