Netanyahu: Refah'taki çatışmalar bitti sayılır, sırada Hizbullah'la savaş var

img
Netanyahu: Refah'taki çatışmalar bitti sayılır, sırada Hizbullah'la savaş var YDH

İsrail Başbakanı Netanyahu, rejimin diplomasiye açık olduğunu iddia ederek çözümün İsrail'in şartlarına göre olacağını belirtti.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Kanal 14'e verdiği mülakatta çatışmaların yoğun kısmının neredeyse sona erdiğini belirterek, bir sonraki hedefin Hizbullah'ın ülkenin kuzey sınırı boyunca gerçekleştirdiği operasyonlara son vermek olduğunu açıkladı.

Jerusalem Post gazetesinin aktardığına göre Netanyahu, "Refah'ta savaşın yoğun aşaması sona ermek üzere. Sonrasında çimleri biçmeye devam edeceğiz. Vazgeçmeyeceğiz. Onlara sert bir şekilde vuracağız," dedi.

Rejim ordusunun Refah'tan sonra 'yüzünü kuzeye döneceğini' belirten Netanyahu, Lübnan ve Hizbullah ile 'diplomatik bir çözüme' de açık olduklarını iddia etti.

Netanyahu, ancak bunun 'kendi şartlarına uygun olması gerektiğini' savundu.

Başbakan, diplomatik çözümün 'Hizbullah'ın sınırdan fiziksel olarak uzaklaştırılmasını' içeren gerçek bir çözümü içermesi gerektiğini öne sürdü.

Netanyahu, "Kuzey'de yaşayanları evlerine geri döndürmekle yükümlüyüz," diye ekledi.

Üçüncü bir Lübnan savaşı ihtimaline ilişkin detay vermeyen Netanyahu, "Ne gerekiyorsa yapacağız. İsrail vatandaşlarını temin ederim ki eğer bu zorluğu üstlenmemiz gerekirse bunu yapacağız. Birkaç cephede savaşabiliriz ve bunun için de hazırlık yapıyoruz," ifadelerini kullandı.



Makaleler

Güncel