Yemen yeni balistik füzesini İsrail gemisinde denedi

img
Yemen yeni balistik füzesini İsrail gemisinde denedi YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, İsrail'e ait bir geminin Umman Denizi'nde yeni bir balistik füzeyle hedef alındığını açıkladı.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Umman Denizi'nde İsrail gemisi 'MSC SARAH V'i hedef alan özel bir askeri operasyonun gerçekleştirildiğini doğruladı.

Seri salı akşamı yaptığı açıklamada operasyonun, deneysel operasyonları başarıyla tamamladıktan sonra hizmete giren yeni bir balistik füze kullanılarak gerçekleştirildiğini belirterek, geminin tam isabetle vurulduğunu bildirdi.

Yeni füzenin özellikleri hakkında da bilgi veren Seri, "bu operasyonun da kanıtladığı gibi" uzun mesafelerdeki hedefleri isabetli bir şekilde vurma kabiliyetine sahip olduğunu belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü ayrıca, "askeri kabiliyetleri geliştirmeye" devam ettiklerini vurgulayarak bunun "Filistin direnişini askeri olarak desteklemenin yanı sıra Amerikan-İngiliz saldırganlığına karşı Yemen'i savunmak için direniş görevlerini de geliştirme bağlamında" olduğunu açıkladı.

Yahya Seri, İsrail gemisinin hedef alınmasının “Filistin halkına ve savaşçılarına destek ve Gazze Şeridi'ndeki işgal katliamlarına bir yanıt olduğunu” belirterek, “saldırganlık durdurulana ve Gazze Şeridi üzerindeki kuşatma kaldırılana kadar” Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarının durmayacağını yineledi.