Hedef İran: İsrail hava kuvvetleri, uzak hedeflere saldırı tatbikatı yapıyor

img
Hedef İran: İsrail hava kuvvetleri, uzak hedeflere saldırı tatbikatı yapıyor YDH

Siyonist rejimin hava kuvvetleri, İran'a karşı hazırlık amacıyla uzak hedeflere uzun menzilli saldırıları simüle eden kapsamlı tatbikatlar gerçekleştiriyor.




YDH - İsrail Hava Kuvvetleri, İran'a hazırlık olarak, uzak hedeflere uzun menzilli saldırıları simüle eden kapsamlı eğitim tatbikatlarına başladı.

Israel Hayom gazetesinin haberine göre rejimin savaş uçakları, son haftalarda bu tür birkaç tatbikat gerçekleştirdi. 

Bu tatbikatlar uzun mesafeli uçuşları ve uzak noktaları hedef alan operasyonel faaliyetleri içeriyor ve İran'a yönelik olası saldırılara hazırlanmak için yakıt ikmal uçakları, nakliye uçakları ve ek birimler içeriyor.

Yakın zamanda rejimin hava kuvvetleri, kendi bünyesinde bir 'İran departmanı' kurmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile kısa süre önce yaptığı bir görüşmede durumun aciliyetini vurgulayarak, "Şimdi tüm son ABD yönetimleri tarafından verilen taahhüdü, yani nükleer bir İran'ı önlemeyi yerine getirme zamanı. Zaman tükeniyor," demişti.

İsrail hazırlığını arttırırken, ülke içinde İran'ın nükleer programını önleme kabiliyetinin ABD'ninkine kıyasla sınırlı olduğu kabul ediliyor.

Sonuç olarak rejim, Amerikan müdahalesinin İran'ın nükleer projelerini nihai olarak 'caydıracağını' umarken kendi planlarını geliştiriyor.



Makaleler

Güncel