Esir takası ve erken seçim talebiyle İsrail çapında eylemler başlıyor

img
Esir takası ve erken seçim talebiyle İsrail çapında eylemler başlıyor YDH

Son günlerde İsrail'de protestocular, Tel Aviv'in ana otoyolu kapattı ve Başbakan Benyamin Netanyahu'nun konutları önünde büyük akşam protestoları planlanıyor.




YDH - İsrail'de hükümet karşıtı protestocular, perşembe günü Tel Aviv'deki ana bir otoyolu kapatarak gösterilere başladı.

Haaretz gazetesinin aktardığına göre esir takası anlaşması ve erken seçim talebiyle gün boyunca ülke genelinde protestolar planlanıyor.

Eylemler arasında Likud milletvekillerinin evlerinin önündeki blokajlar ve gösteriler de yer alacak.

Eylemciler aynı zamanda insanları işe gitmemeye çağırarak yarı grev uygulamaya çalışacak. Akşam saatlerinde protestocu gruplar İşçi Sendikası genel merkezi önünde toplanarak kapanma talebinde bulunacak

Ayrıca savaş kabinesi üyelerinin evlerinin önünde de gösteriler planlanıyor.

Aynı zamanda büyük protestolar, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Caesarea ve Kudüs'teki konutlarını hedef alacak.

Kudüs'teki protestoya öncülük eden örgüt, "(Netanyahu) düşene kadar protesto edeceğiz. Başarısız ve en provokatif başbakan, vatandaşların mandayı halka geri verme talebini durduramayacak. Netanyahu'nun evindeki gösteriler bir önceki hükümetin düşürülmesinde önemli rol oynamıştı ve yine öyle olacak," açıklamasını yaptı.

Çarşamba gecesi birkaç yüz protestocu Tel Aviv'in Habima Meydanı'ndan Tel Aviv'in ana caddelerinden Begin Road'a doğru yürüyüşe geçerek esirlerin serbest bırakılması ve savaşın sona erdirilmesi için bir anlaşma talep etti.

Gösterilerde, "Zamanları doldu, hepsini eve getirin" ve "Dünyayı durdurun, orada hala esirler var" sloganları atıldı.

Gazze'de esir tutulan İsraillilerden Matan'ın annesi Einav Zangauker, Netanyahu'yu oğlunu yüzüstü bırakmakla suçladı.

Zangauker, "Netanyahu müzakerelerin önündeki engeldir. Son esire kadar tüm esirleri kapsayacak bir anlaşma istiyoruz. Vazgeçmeyeceğiz ve geride tek bir esir bile bırakmayacağız," ifadelerini kullandı.

Esirlerin ailelerinin yanı sıra, kadın örgütleri ve hükümet karşıtı gruplar da üyelerini gösteriye katılmaya çağırdı.



Makaleler

Güncel