ABD Kongresi soykırımı inkar ediyor

img
ABD Kongresi soykırımı inkar ediyor YDH

ABD Kongresi, Siyonist rejimin soykırımını meşrulaştırma yönünde bir adım daha attı.




YDH - ABD Temsilciler Meclisi, Dışişleri Bakanlığı'nın Siyonist rejimin devam eden soykırım harekatında Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan can kaybı rakamlarına başvurmasını engelleyen yasa değişikliğini kabul etti. 

CBS kanalının aktardığına göre Dışişleri Bakanlığı'nın yıllık ödenek tasarısında yapılan değişiklik, 269'a karşı 44 oyla kabul edildi. 

Altmış iki Demokrat milletvekilinin yanı sıra ikisi hariç tüm Cumhuriyetçiler lehte oy kullandı. 

Demokrat Parti'nin Filistin asıllı Amerikalı temsilcisi Rashida Tlaib, oylamadan bir gün önce Meclis'te yaptığı konuşmada değişikliği eleştirdi.

Tlaib, kararın 'vicdansızlık' örneği olduğunu ve Meclis'te Filistinlilerin şeytanlaştırımasına yönelik daha geniş bir eğilimi temsil ettiğini vurguladı.

Siyasetçi, "1948'den bu yana, özellikle bu mecliste Filistinlileri şeytanlaştırmak ve Filistinlileri varoluştan silmek için koordineli bir çaba var," ifadelerini kullandı.

Siyonist rejimi ve gerçek zamanlı olarak soykırım işleyen bir apartheid olaran nitelendiren Tlaib, bu değişikliğin bunu gizleme girişimi olduğuna dikkat çekerek, "Bu soykırımın inkarıdır," değerlendirmesini yaptı.

Tlaib, "Meslektaşlarım kendi ABD yetkililerimizin Filistinlilerin ölü sayısına atıfta bulunmasını bile yasaklamak istiyor. Bu yüzden kayıtlara geçmesi için okumama izin verin. İşte katledilen Filistinliler: Aralarında 15 binden fazla Filistinli çocuğun da bulunduğu 37 bin 718 Filistinli öldürüldü ve 86 bin 377'den fazla Filistinli yaralandı," diye konuştu.

Tel Aviv, defalarca Gazze Sağlık Bakanlığı'nı siyasi amaçlarla rakamları şişirmekle suçladı. 

Temel verileri düzenli olarak yayımlamasa da nisan ayında 23 bin can kaybını tam isimler ve kimlik bilgileriyle teyit edildi. Bakanlık, Gazze Şeridi'nde İsrail tarafından katledilenlerin günlük sayısını takip eden tek resmi kurum.

Geçtiğimiz ay Dünya Sağlık Örgütü (DTÖ), Gazze Sağlık Bakanlığı'nın rakamlarına tam güven duyduğunu açıkladı. Açıklamada, "Verilerde bir sorun yok, genel veriler (35 binden fazla) hala aynı. Şu anda 25 bin kişinin kimliğinin tespit edilmiş olması ileriye doğru atılmış bir adımdır," demişti.

Bununla beraber naaşları enkaz altında kalan binlerce kişi de var. 

Geçen yılın kasım ayında ABD'nin Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Barbara Leaf, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın can kaybı sayısına dair soruya, sayının aslında daha yüksek olabileceği yanıtını vermişti.