El-Husi: İsrail'e yönelik operasyonlar ABD'nin prestijini sarstı

img
El-Husi: İsrail'e yönelik operasyonlar ABD'nin prestijini sarstı YDH

Ensarullah lideri, Yemen'in Gazze'ye destek amacıyla düzenlediği deniz operasyonları nedeniyle ABD'nin prestijinin büyük zarar gördüğünü söyledi.




YDH- Abdulmelik el-Husi perşembe akşamı yaptığı konuşmasında, ABD ve İngiltere'nin İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgaline verdiği koşulsuz desteği kınadı.

İsrail'in Gazzelilere karşı her türlü suçu işlemekte son derece ileri gittiğini belirten Ensarullah lideri, buna rağmen ABD ve İngiltere'nin bu rejime olan desteğinin hâlâ devam ettiğine dikkat çekti.

Abdulmelik el-Husi bunun "kınanması gereken" bir durum olduğunu vurguladı.

El-Husi, "Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde işlediği iğrenç suçlar, düşmanın vahşet, saldırganlık, suç, zulüm ve nefretinin boyutlarını gözler önüne serdi" dedi.

El-Husi, Gazze'nin Cebaliye mülteci kampında bir İsrail ordusuna ait köpeğin yaşlı bir Filistinli kadına evinin içinde saldırdığı sahneyi örnek gösterdi.

Ensarullah lideri, İsrail'i hiçbir tarafın bir arada yaşayamayacağı, kelimenin tam anlamıyla amansız bir düşman olarak tanımladı.

Yemen deniz birliklerinin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sona erene ve kıyı bölgesine uyguladığı abluka kaldırılana kadar saldırılarına devam edeceğinin altını çizen El-Husi, "Siyonist düşmana karşı mücadele doğru ve akıllıca bir seçimdir ve bunun için başka bir seçenek yoktur" diye ekledi.

Ensarullah lideri, Arap ülkelerini Filistin halkının çektiği acıları görmezden geldikleri ve İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürdükleri için eleştirdi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin "düşman, bölgeye gıda girmesini engellediği için açlıktan öldüğünü" söyleyen el-Husi, "Tüm Arap ve Müslüman ülkeler ciddi ve samimi bir şekilde Filistinlileri desteklemeye çalışmalı ve onlara ihtiyaç duydukları her şeyi sağlamalıdır" dedi.

el-Husi ayrıca, Arap medyasını Filistinlilerin sefaletini ve çektikleri açlığı gün ışığına çıkarmada ve "Siyonist düşmanın ve destekçilerinin gerçek doğasını" ifşa etmede başarısız oldukları için eleştirdi.

"Arap ülkelerinin Filistinlileri desteklemek için medya, diplomatik ve siyasi kampanyalar başlatması beklenirdi" dedi.

Arap direniş gruplarını İsrail hedeflerine karşı askeri operasyonlar düzenleyerek Filistinlilerle dayanışma gösterdikleri için öven Ensarullah lideri, Batı'daki öğrencileri de üniversite kampüslerinde protesto gösterileri düzenledikleri için tebrik etti.

Ensarullah lideri, Gazze merkezli direniş savaşçıları tarafından gerçekleştirilen pusulara atıfta bulunarak, İsrail ordusunun sekiz aydan fazla süren vahşi işgalinin ardından "ciddi bir kayıp" yaşadığını belirtti.  

El-Husi, "Düşman İsrail, Gazze'de çok sayıda Filistinliyi katletmesine rağmen ilan ettiği hedeflerin hiçbirine ulaşamadı" diye ekledi.

El-Husi ayrıca, Lübnan'daki Hizbullah'ı da överek, operasyonlarının kuzeydeki İsrailli yerleşimcilere ağır darbe vurduğunu ve rejimin ekonomisini mahvettiğini vurguladı.

Abdulmelik el-Husi, İsrail'in Hizbullah ile askeri bir çatışmaya girmekten ciddi şekilde korktuğunun altını çizdi.

El-Husi daha sonra, Yemen Silahlı Kuvvetleri’ni, Kızıldeniz'deki İsrail bağlantılı gemilere ve işgal altındaki topraklardaki İsrail hedeflerine karşı Iraklı direniş gruplarıyla son dönemde gerçekleştirdikleri çok sayıda ortak operasyondan dolayı övdü.

Konuşmasının sonlarında, Kızıldeniz'in güneyinde Liberya bandıralı dökme yük gemisi MV Tutor'a karşı 12 Haziran'da düzenlenen son operasyonda kullanılan Yemen'in kendi geliştirdiği Tufan-1 insansız hava aracına özel bir yer ayıran Ensarullah lideri, İsrail'e bağlı gemilere zarar vermede son derece etkili olduğunu söyledi.