İsrailli yetkili: Hizbullah roket stoğunda 5 süper güçten biri

img
İsrailli yetkili: Hizbullah roket stoğunda 5 süper güçten biri YDH

İsrail Genelkurmay Başkanı'nın eski ekonomi danışmanı "İsrail kamuoyu Hizbullah'ın tehditlerinin boyutunu anlamıyor" diyor.




YDH- El-Meyadin'e göre, eski bir İsrailli yetkili Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Lübnan'daki Hizbullah'ın sahip olduğu roket sayısı bakımından beş süper güçten biri olduğunu öne sürdü.

İsrail Genelkurmay Başkanı'nın eski ekonomi danışmanı Ram Aminach, "İsrail kamuoyunun Hizbullah'ın tehditlerinin boyutunu anlamadığını, zira Hizbullah'ın büyük bir roket stokuna sahip olduğunu ve ABD, Çin, Rusya ve Almanya ile birlikte beş süper güçten biri olarak görüldüğünü" belirtti.

Aminach'a göre "İsrail" tüm Lübnan'la yüzleşmeden Hizbullah'la yüzleşemez.

Birkaç gün önce ABD merkezli The Media Line haber sitesi, on binlerce savaşçısı ve 100 binden fazla füzesiyle Hizbullah'ın "İsrail için önemli bir askeri tehdit" teşkil ettiğini vurgulamıştı.

The Media Line'ın aktardığına göre, Alma Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde araştırmacı olan Boaz Shapira, "Hizbullah bir ordudur. İsrail ordusunun ateş gücüne ya da gelişmişliğine sahip değil, ancak önemli hasar ve ölümlere neden olma yeteneğine sahip," diyor. 

Haber sitesi Hizbullah'ın "basit ama ölümcül havan mermilerinden son derece sofistike hassas güdümlü füzelere kadar İsrail'e meydan okuyabileceği bir dizi ölümcül araca sahip olduğunu" da ekledi.

İsrail "Ulusal Güvenlik" Araştırmaları Enstitüsü'nün Lübnanlı Direniş grubunun basit roketler, hassas güdümlü füzeler, balistik füzeler, tanksavar füzeleri, seyir füzeleri ve uçaksavar füzeleri dahil olmak üzere yaklaşık 150 bin füze ve rokete sahip olduğunu tahmin ettiğini aktardı.

Media Line ayrıca "Hizbullah'ın roket ve füze cephaneliğinin İsrail'in tamamına ulaşabilecek kapasitede olduğuna inanıldığını" belirtti.

Bu arada, sözde "İsrail Savunma ve Güvenlik Forumu" kurucularından ve başkanı Tuğgeneral Amir Avivi, İsraillilerin "Güney Lübnan'da Hizbullah kabusuyla yaşayamayacağını" açıkça ifade etti.

 



Makaleler

Güncel