İsrail güçleri Nablus'taki evlere saldırdı

img
İsrail güçleri Nablus'taki evlere saldırdı YDH

İsrail güçleri Batı Şeria'daki çeşitli köy ve kasabalara baskınlar düzenleyerek Filistinlilerin evlerine ve tarım arazilerine saldırılar düzenledi ve yerel direniş gruplarıyla çatışmalara yol açtı.




YDH- El-Meyadin'in bildirdiğine göre, İsrail işgal güçleri Pazar günü gece boyunca Batı Şeria'nın birçok bölgesine baskın düzenledi.

İşgalciler kasabaları basıp Filistinlilere saldırdı. 

İsrail ordusunun saldırıları ağır bir direnişle karşılaştı ve birçok şehirde çatışmalar yaşandı.

Görgü tanıklarına göre, İsrail işgal güçleri Nablus'taki mahalle ve sokaklarda operasyonlar düzenlemek için askeri araçlar konuşlandırdı.

Filistinlilerin evlerine göz yaşartıcı gaz kapsülleri atıldı ve yakındaki tarım alanlarında yangınlara neden oldu.

Henüz herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Ayrıca, işgal güçleri Nablus'un batısında ve şehrin güneydoğusundaki Kusra kasabasında da baskınlar düzenledi. 

Filistin medyasında yer alan haberlere göre, Nablus'un batısındaki Surra köyüne yaptıkları saldırı sırasında Filistinlilerin İsrail güçlerine molotof kokteyli atarak karşılık verdiği bildirildi.

Kalkilya'da, İsrail işgal güçleri şehrin doğusundaki Jit kasabasına ve Ramallah'ın kuzeybatısındaki Deyr Ebu Meşal köyüne baskınlar düzenledi.

Ayrıca, işgal güçleri, Batı Şeria'nın güneyindeki el-Halil'in güneyinde bulunan Kalkas köyüne baskın düzenledi ve köy girişindeki bir İsrail işgal grubunun yakınında silah sesleri duyuldu.

İşgal güçleri daha sonra köy girişini ve el-Halil'e giden tüm yolları kapattı, birçok yerde kontrol noktaları kurdu ve Filistinlileri hedef alan araç aramalarını yoğunlaştırdı.

Bu arada, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırım savaşının ortasında, Batı Şeria'daki Filistinli Direniş savaşçıları, İsrail işgal güçleri tarafından yürütülen günlük baskınlara silah ve patlayıcılarla aktif bir şekilde karşı koyuyor.



Makaleler

Güncel