Hamas: Direniş'in zaferi grupların birliğinde yatıyor

img
Hamas: Direniş'in zaferi grupların birliğinde yatıyor YDH

Hamas lideri, işgali destekleyen adaletsiz suç dünyasının ancak gücün dilinden anlayacağını vurguluyor.




YDH- El-Meyadin'in aktardığı habere göre, Hamas'ın işgal altındaki Batı Şeria'daki lideri Zaher Jabarin, Hamas ve tüm Direniş gruplarının İsrail işgaline karşı direnme haklarını vurguladıklarını belirtti.

El-Meyadin'e verdiği demeçte Hamas yetkilisi, Direniş'in zaferlerinin ardındaki "gerçek sırrın" Filistinli grupların birliğinde yattığını söyledi.

Yetkili, "Direnişten başka seçeneğimiz yok çünkü diğer seçenek teslim olmaktır ve biz teslim olmayacağız" dedi.

Batı Şeria'daki lider, İsrail işgali ve destekçilerinin Filistin halkını yenebileceklerine inanarak "aldandıklarını" söyledi ve "bu işgali destekleyen adaletsiz suç dünyasının sadece gücün dilinden anladığını" vurguladı.

Ayrıca tarih boyunca her işgalin yenilgiye uğradığına dikkat çekerek İsrail işgalinin ABD, Fransa ve İngiltere'den daha güçlü olmadığının altını çizdi.

Jabarin, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde savaşın kapsamlı ve tam olarak durdurulmasına yol açacak bir anlaşmaya varmaya hazır olduğunu teyit etti.

Hamas yetkilisi, son olarak, uluslararası topluma tüm norm ve yasaların öngördüğü şekilde savaş suçlarını durdurma çağrısında bulundu.

El-Meyadin, işgalci İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun geçen hafta yaptığı açıklamayı yineledi.

Netanyahu, Gazze'deki savaşın sona ermesini öngören herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini söylemişti ve sadece Filistin Direnişinin elinde bulunan esirlerin geri dönüşünü kolaylaştıracak "kısmi" bir anlaşmaya açık olduğunu belirtmişti. 
 



Makaleler

Güncel