İsrail, Refah'taki işgali sonlandırıyor

img
İsrail, Refah'taki işgali sonlandırıyor YDH

Kanal 11, rejimin önümüzdeki günlerde Refah'ta yürüttüğü saldırıyı tamamlayarak Gazze'ye yönelik savaşı mevcut haliyle sona erdirmeyi planlandığını öne sürdü.




YDH - İsrail basınında yer alan haberlere göre, işgal ordusu önümüzdeki günlerde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta yürüttüğü saldırıyı tamamlayarak bölgeye yönelik savaşı mevcut haliyle sona erdirmeyi planlıyor.

Kanal 12'de yer alan haberde, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun üst düzey askeri liderlerle Refah işgalinin sona erdirilmesi ve Gazze'ye yönelik savaşın niteliğinin önemli ölçüde değiştirilmesi konusunda görüşmeler yaptığı bildirildi.

Kanal bunun, ordunun hava saldırıları eşliğinde yoğunlaştırılmış ve hedefe yönelik baskınlar aşamasına geçeceği anlamına geldiğini belirtti.

Haber, Netanyahu'nun İsrail ordusunun Refah'ta yürüttüğü saldırıların neredeyse sona erdiğini söylemesinden bir hafta sonra geldi.

Netanyahu, İsrail Kanal 14'e verdiği bir mülakatta "Hamas'a karşı mücadelenin yoğun aşaması sona ermek üzere," demişti.

Ancak Netanyahu, bu durumun 'savaşın sona ermek üzere olduğu anlamına gelmediğini, savaşın yoğun aşamasının Refah'ta sona ermek üzere olduğunu' söylemişti.

Kanal, Refah işgalinin sona ermesiyle birlikte rejimin ABD'nin arabuluculuğunda Lübnan'da Hizbullah ile bir çözüm için fiilen müzakerelere başlayacağını kaydetti.



Makaleler

Güncel