Yemen Amerika, İngiliz ve İsrail gemilerini vurdu

img
Yemen Amerika, İngiliz ve İsrail gemilerini vurdu YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü farklı ülkelere ait dört gemiye yönelik dört nitelikli askeri operasyon gerçekleştirdiklerini açıkladı.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Amerika, İngiliz ve İsrail’e ait dört gemiye yönelik dört nitelikli askeri operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Yahya Seri, ilk operasyonun, Yemen ordusunun füze gücü tarafından Umman Denizi'ndeki MSC Unific adlı İsrail gemisini hedef alan bir dizi kanatlı füzeyle gerçekleştirildiğini ve tam isabet sağlandığını bildirdi.

Yemen Ordusu Füze Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri tarafından çok sayıda balistik ve kanatlı füzeyle gerçekleştirilen ikinci operasyonda Kızıldeniz'deki Amerikan Delonix adlı petrol gemisinin hedef alındığı belirtildi. Bu geminin bir hafta içinde ikinci defa vurulduğu kaydedildi.

Sözcü, Hint Okyanusu'ndaki İngiliz çıkarma gemisi Anvil Point’i hedef alan üçüncü operasyonda da tam isabet sağlandığını açıkladı. Geminin, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin füze kuvvetinin bir dizi kanatlı füzesi tarafından vurulduğu ifade edildi.

Yahya Seri son olarak, dördüncü operasyonun da Yemen Ordusu Füze Kuvvetleri tarafından Akdeniz'deki Lucky Sailor gemisini hedef alan çok sayıda kanatlı füzeyle gerçekleştirildiğini duyurdu. Geminin, sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına girişi yasaklama kararını ihlal etmesi nedeniyle hedef alındığı belirtildi.

Tuğgeneral Yahya Seri “saldırganlık durdurulana ve Gazze Şeridi üzerindeki kuşatma kaldırılana kadar” Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarının durmayacağını yineledi.



Makaleler

Güncel