Eski Pentagon danışmanı: Kontrolü kaybettik, kimse bize güvenmiyor

img
Eski Pentagon danışmanı: Kontrolü kaybettik, kimse bize güvenmiyor YDH

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hükümetinde Pentagon danışmanı olan Douglas Macgregor, ABD'nin dünya üzerindeki hakimiyetinden vazgeçmek zorunda kalacağını söyledi.




YDH- YouTube'daki "Deep Dive" kanalına verdiği röportajda Macgregor, "ABD olarak dünyanın geri kalanıyla başa çıkmak için yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var" dedi.

Macgregor sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize ya da hayati stratejik çıkarlarımıza yönelik doğrudan bir saldırı olmadığı sürece ki, bunların hâlâ tanımlanması gerekiyor, askeri güç kullanmayacağımızı çok açık bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor."

Macgregor sözlerine şunları da ekledi: "Tüm dünya Amerikan silahlı kuvvetlerini iyi ya da kötü nedenlerle kullanmamızdan bıktı."

Macgregor’e göre, Washington, finansman kısıtlamaları nedeniyle "küresel askeri hakimiyetten" vazgeçmek zorunda kalacak.

Macgregor, ABD yönetimindeki karar vericilerin "gerçeği anlamadıklarını ve paralel bir dünyada yaşadıklarını" iddia etti.

Macgregor sözlerini şöyle tamamladı: "Washington hâlâ 1991'deki ülke olduğumuzu düşünüyor ve Rusya'nın hâlâ zayıf olduğuna inanıyor. Kontrolü kaybettik ve kimse bize güvenmiyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de kısa süre önce bunu söylemeye çalıştı.”



Makaleler

Güncel