Ensarullah, ABD'yi drone ablukasına aldı

img
Ensarullah, ABD'yi drone ablukasına aldı YDH

Kızıldeniz savaşını yöneten uçak gemisi saldırı grubu komutanı, ABD Donanmasının bir drone savaşına hazır olduğundan emin olması gerektiğini söylüyor.




YDH-  Amerikan donanma gemilerinin uzun bir süredir Orta Doğu'nun öngörülemeyen denizlerinde endişe verici tehlikelerle karşı karşıya olduğu biliniyor.

Business Insider'a göre, İran destekli Ensarullah'ın Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki ticari gemilere yönelik tehdidi, yakın gelecekte azalacağına dair hiçbir belirti olmaksızın devam ediyor. 

Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group'un iki kez uzatılan görev süresinin neredeyse tamamını denetlemiş olan eski bir taşıyıcı saldırı grubu komutanı olan Tuğamiral Marc Miguez bu hafta kaleme aldığı yazısında, deniz kuvvetlerinin Yemen açıklarındaki çatışmalardan çıkardığı dersler arasında, insansız hava araçlarının etkisiz hale getirilmesi konusunda daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Uçak gemisi Ike ve diğer bazı savaş gemilerinden oluşan saldırı grubu, son ayrılışından önce yedi aydan fazla bir süreyi Ensarullah füzeleri ve insansız hava araçlarının zorlamaları ile geçirdi. 

Miguez, Yemen'deki Ensarullah'ı "öngörülemeyen bir düşman" olarak tanımladı.

Ensarullah tüm bu saldırıları boyunca füzelerin yanı sıra sürekli olarak havadan insansız hava araçları da fırlattılar ve son zamanlarda saldırılarında drone botları olarak da bilinen su üstü drone'larını kullanarak başarı elde ettiler. 

Ensarullah, bu çatışmaya kadar savaşta kullanılmamış olan gemisavar balistik füzeleri de kullandı. 

Miguez bu yılın başlarında Kızıldeniz'deki Ike'ı ziyareti sırasında Business Insider'a yaptığı açıklamada, Ensarullah'ın bu ölümcül tehditleriyle mücadele ederken ABD Donanmasının çok şey öğrendiğini söyledi.
 



Makaleler

Güncel