Gazzeli aşiretler İsrail’in teklifini reddetti

img
Gazzeli aşiretler İsrail’in teklifini reddetti YDH

Reuters haber ajansına göre, Gazze'deki aşiret liderleri, İsrailli yetkililerin “güçlü yerel ailelerle işbirliği” temelinde tanımladığı "savaş sonrası İsrail komplolarına" katılmayı reddetti.




YDH- İsrail güçleri savaştan sonrası için bir rota çizmeye çalışırken, ABD de Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'nde oynayacağı rolü belirlemeye çalışıyor.

Üst düzey İsrailli yetkililerin kamuoyuna yaptığı açıklamalara göre, stratejinin temel unsurlarından biri, mevcut güç yapılarının parçası olmayan ve İsrail ile işbirliğine istekli yerel Filistinli aktörleri de kapsayan alternatif bir sivil yönetim yaratmak.

Reuters haber ajansı eski İsrailli askeri bir yetkili ve saha uzmanlarından elde ettiği bilgilere dayanarak, savaş sonrası Gazze planları hakkında önemli bir haber sundu.

İsrail askeri istihbaratında eski albay olan Michael Milshtein, Reuters’a yaptığı açıklamada, Hamas’ın “Gazze’de hâlâ önde gelen güç” olduğunu vurguladı.

Uluslararası Kriz Grubu'nun Filistin Kıdemli Analisti Tahani Mustafa ise İsrail’in yerel aşiret ve ailelerle işbirliği yapmaya çalıştığını ancak bu aile ve aşiretlerin İsrail komplolarına dahil olmayı reddettiğini açıkladı.

Bu ailelerin bazı üyeleri ile görüşen Reuters, hiç kimsenin işbirliği yapmak istemediğini vurguladı.

Bu arada The Times of Israel gazetesi, Gazze Şeridi’ndeki savaş sonrası planlarına Filistin Yönetimi’ni dahil etmek istemeyen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, bu tutumunu değiştirdiğini söyledi.

İsrail basını, Netanyahu’nun yerel Filistinlilerden oluşan bir sivil yönetimi arayışında olduğunu açıkladı.

The Times of Israel’e göre bu sivil yönetim, Filistin Direnişi'nin Gazze'nin kontrolünü ele geçirmesine yol açan iç anlaşmazlıklardan önceki Filistin Yönetimi’nde görev yapan kişileri de içerecek.

İsrail medyası, bu kişilerin şu anda İsrail tarafından araştırıldığını vurguladı.



Makaleler

Güncel