Yemen direnişi, İngiliz ekonomisine darbe vurdu

img
Yemen direnişi, İngiliz ekonomisine darbe vurdu YDH

Independent gazetesi, Yemen'e karşı ABD öncülüğündeki koalisyona katılmasının İngiltere'nin ekonomisinde ağır kayıplara neden olduğunu yazdı.




YDH - Independent gazetesinin haberinde, Kızıldeniz'e bağımlı olan İngiliz şirketlerinin geçen yılın sonlarında gemilere yönelik saldırıların başlamasından bu yana zorluklarla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Gazete; sigorta, yakıt ve ücret maliyetlerinin arttığını ve Kızıldeniz üzerinden mal ithal etmenin çok daha pahalı hale geldiğini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak Reuters, Kızıldeniz'de sevkiyatın aksaması sonucunda ihracatın zarar görmesi ve sevkiyat gecikmeleri nedeniyle İngiltere'de imalat faaliyetlerinin büyümesindeki yavaşlamanın 22 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını ve bunun da yurt dışındaki müşterilerden gelen talebin azalmasına katkıda bulunduğunu doğruladı.

İngiltere'nin önde gelen moda şirketi Drapers da ülkenin Yemen'e karşı ABD öncülüğündeki koalisyona katılmasının bir sonucu olarak İngiliz ekonomisinin büyük kayıplara maruz kaldığına dikkat çekti.

Şirket, Yemen'in Kızıldeniz'deki operasyonları nedeniyle İngiltere'ye nakliye fiyatlarının son 6 hafta içinde üç kat arttığına işaret etti.

Diğer yandan şirket, Asya'dan İngiltere'ye gönderilen 40 fitlik bir konteynerin nakliye fiyatının, Kızıldeniz krizi nedeniyle daha önce 2 bin 500 dolar iken 7 bin 500 dolara ulaştığı bilgisini paylaştı.

Guardian gazetesi daha önce, İngiliz Ticaret Odaları tarafından geçtiğimiz şubat ayında yapılan araştırmaya atıfta bulunarak, İngiltere'deki imalatçı ve perakendecilerin yarısından fazlasının (yüzde 53) Kızıldeniz krizinden etkilendiğini ortaya koymuştu.

Araştırmaya göre, 'konteyner kiralama fiyatları yüzde 300 artarak teslimat sürelerine dört hafta ekledi'.



Makaleler

Güncel