Hizbullah İsrail’in askeri üslerini vurdu

img
Hizbullah İsrail’in askeri üslerini vurdu YDH

Hizbullah bugün, Sur’da Hizbullah Komutanı Muhammed Ni'me Nasır’a yönelik suikasta yanıt olarak işgal noktalarını 200’den fazla roketle bombaladığını duyurdu.




YDH- Hizbullah bugün 200’den fazla roket ve bir insansız hava aracı ile İsrail işgalinin çeşitli askeri karargahlarını bombaladığını duyurdu.

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Lübnan Direnişi yaptığı açıklamada, bu operasyonların, Muhammed Ni'me Nasır’ı hedef alan Sur’daki suikasta yanıt olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, 91. Tümen’in “Eilat” kışlasındaki yeni karargâhını, 7. Zırhlı Tugay’ın “Katsavia” kışlasındaki karargâhını ve 7. Tugay’ın “Gamla” kışlasındaki zırhlı tabur karargâhını hedef aldığını bildirdi.

Direniş ayrıca Nafah üssündeki 210. Tümen olarak bilinen Golan Tümeni karargahını ve Yarden kışlasındaki 210. Tümen topçu alayı karargahını hedef aldığını duyurdu.

İşgalcilerin Sur kentindeki el-Huş bölgesinde gerçekleştirdiği saldırı ve suikastlara yanıt vermeye devam eden Direniş, bir başka açıklamasında işgalcilerin bazı karargahlarına insansız hava aracı filosuyla hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Lübnan İslami Direnişi, saldırının “Eilat” kışlasında yeni oluşturulan 91. Tümen karargâhını, Katsafia kışlasındaki 7. Zırhlı Tugay karargâhını ve Dadu üssündeki kuzey bölge komutanlığı karargâhını içeren bir İHA saldırısı olduğunu belirtti.

Hizbullah İHA’ları ayrıca Kuzey Bölgesi İstihbarat Üssü Mishar’ı, Maaleh Golani kışlasındaki Harmon 810 Tugayı karargahını, 146 Elania Tümeni’nin daimi ana üssünü, Golani Tugayı karargahını ve Shraga kışlasındaki Egoz birliğini hedef aldı.

Lübnan İslami Direnişi, işgal altındaki Lübnan’ın Kefer Şuba tepelerinde bulunan “Ruveysat el-Alem” mevzisinin ağır bir volkan füzesiyle hedef alındığını, füzenin mevziyi doğrudan vurarak ateşe verdiğini kaydederek, mevzinin bazı bölümlerinin imha edildiğini ve işgal güçleri saflarında kayıpların teyit edildiğini duyurdu.

İslami Direniş iki ayrı açıklamayla el-Merc ve el-Bağdadi mevzilerinin ağır volkan füzesiyle hedef alındığını da duyurdu.

Hizbullah açıklamasında operasyonların Gazze’deki Filistin halkına destek vermek ve onların cesur ve onurlu direnişini desteklemek amacıyla yapıldığı belirtti.

Direniş ayrıca, İsrail işgal güçlerinin “Kefer Blum” yerleşimindeki yeni mevzilerini Katyuşa roketleriyle vurduğunu açıkladı. Bu saldırının işgalci İsrail’in Lübnan’ın güney köylerine ve özellikle Şeba kasabasına yaptığı saldırılar ve bir kadın sivili yaralaması üzerine bir misilleme olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Dün de işgalcilerin saldırı ve suikastlarına karşılık olarak 4 operasyon gerçekleştiren Hizbullah, savaşçılarının 210. Golan Tümeni’nin “Nafah” kışlasındaki karargahını ve Kila’a kışlasındaki hava ve füze savunma karargahını 100 Katyuşa roketiyle vurduğunu duyurmuştu.



Makaleler

Güncel