Filistin direnişinden Hizbullah komutanı için taziye mesajı

img
Filistin direnişinden Hizbullah komutanı için taziye mesajı YDH

Filistinli direniş grupları, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a Hizbullah komutanı Muhammed Ni'me Nasır’ın şehadeti dolayısıyla taziye ve tebrik mesajlarını bildirdi.




YDH- Filistinli direniş grupları, Lübnan İslami Direnişi ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ı, “Hac Ebu Ni'me” olarak bilinen Hizbullah komutanı Muhammed Ni'me Nasır’ın, “Kudüs yolunda şehit” olması dolayısıyla tebrik etti.

Hamas’ın askeri kolu Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Siyonistlerin Lübnan’ın Sur şehrine yönelik hain bombardımanında uğradığı suikast sonucu şehit düşen Lübnan İslami Direnişi’nin üst düzey komutanlarından Muhammed Ni'me Nasır için taziye mesajı yayınladı.

Kassam Tugayları, şehit Ebu Ni'me’nin Aksa Tufanı sırasında Filistin halkı ve direnişini desteklemedeki rolünün yanı sıra yıllar boyunca Siyonist işgale karşı direniş cephesinde oynadığı büyük rolü vurguladı.

İslami Cihad’ın askeri kolu Kudüs Tugayları da Muhammed Ni'me Nasır’ın şehadeti dolayısıyla taziye ve tebrik mesajı yayınladı.

Kudüs Tugayları, şehit komutan Nasır’ın Filistin direnişine ve Kudüs Tugayları’na verdiği önemli ve etkili destekten övgüyle bahsetti.

Kudüs Tugayları açıklamasının sonunda “Şehit Hac Ebu Ni'me’nin kanı direnişin cihat, fedakârlık, onur ve haysiyet yolunda devam etme azmini arttıracaktır” dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin askeri kolu Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları da şehit komutan Nasır’ın şehadetini tebrik ederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şehit komutan Ebu Ni'me’ye ve ondan öncekilere yapılan bu kalleş saldırı, bizi sadece şehitlerin yolunda mücadele ve savaşmada daha kararlı ve sabırlı hale getirecektir. Filistin topraklarını özgürleştirene ve halkımızın gasp edilen tüm haklarını geri alana kadar, Lübnan ve Suriye’deki işgal altındaki Arap topraklarını geri alana kadar devam edeceğiz.”

Bir taziye açıklaması da Filistin Direniş Komiteleri’nden geldi. Açıklamasında “Bugün pak kanıyla zaferin en görkemli öykülerini yazan, fedakarlıklarıyla dinini, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmanın ve Gazze’deki halkımızı ve onun yiğit direnişini desteklemenin en güzel tablosunu çizen şehit komutan Ebu Ni'me’nin şehadetini tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı Şehit Ömer el-Kasım Tugayları ise yaptığı açıklamada, komutan Hac Ebu Ni'me’nin şehadetinin, Hizbullah’ın Filistin halkına ve cesur direnişine verdiği desteğin gerçek bir ifadesi olduğunu belirtti. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Ebu Ni'me’nin şehadeti Gazze için en görkemli yiğitlik destanlarını kaydeden ve Gazze topraklarının Siyonist işgal ve onun korkak askerleri için sadece bir mezar olacağını teyit etmek için kahramanlık, fedakarlık ve özgürlüğün en harika resimlerini çizen Hizbullah’ın fedakarlıklarının bir tercümesidir.”



Makaleler

Güncel