Liberman: İsrail, İran'ı yenmeden hayatta kalamaz

img
Liberman: İsrail, İran'ı yenmeden hayatta kalamaz YDH

'Evimiz İsrail' partisi genel başkanı Avigdor Liberman, İsrail'in İran'ı mağlup etmeden hayatta kalmasının mümkün olmadığını söyledi.




YDH - 'Evimiz İsrail' partisi genel başkanı Avigdor Liberman, Gazze savaşı ve Hizbullah'ın kuzey yerleşimlerine yönelik operasyonlarını ele aldı.

Arutz Sheva'ya mülakat veren Liberman, "İran'a nihai bir darbe vurmadan Hizbullah ya da Hamas'ın üstesinden gelemeyiz. Pek çok cephede savaşıyoruz ama yapmamız gereken tek bir şey var, o da kaynağa gitmek, yani İran'a. İran olmadan ne Hizbullah, ne İslami Cihad ne de Hamas var olur," dedi.

Pek çok 'taktiksel kazanım' elde etseler de bunlardan daha fazla stratejik kayıplar biriktirdiklerine işaret eden Liberman, "Caydırıcılığımızı sıfıra indirdik," ifadesini kullandı.

İsrailli siyasetçi, "İranlılar bize güneyde ateşkes sağlanmadan kuzeyde barış olmayacağını söylüyorlar. Aynı şey Yemen'deki Husiler, Irak ve Suriye'deki Şii milisler için de geçerli. Bize her yönden ateş açıyorlar. Bu da caydırıcılığımızın sıfıra indiği anlamına geliyor," diye konuştu.

Siyonist rejim açısından çözümün Tahran'ı mağlup etmek ve nükleer programını çökertmekten geçtiğini savunan Liberman, "Mevcut durumda, eğer sonucu değiştirmezsek, hiç şansımız yok. Bu savaşı kaybetmeyi göze alamayız. Eğer İran'ı yenmeyi başarırsak, rehinelerin serbest bırakılması da dahil olmak üzere diğer her şey yerli yerine oturacaktır," yorumunu yaptı.

Liberman, İran'ın ilk defa İsrail'e doğrudan saldırdığını ve Lübnan'ın saldırıya uğraması halinde tekrar saldıracakları tehdidinde bulunduğunu anımsatarak şunları söyledi:

"Ben bunda ciddi olduklarına inanıyorum. Nükleer rapor, nükleer silah üretmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını gösteriyor ve bu artık sadece İsrail propagandası değil. İlerliyorlar ve biz onları durdurmak zorundayız. Uluslararası bir koalisyon kurmaktan bahsedenlerin durumdan haberleri yok. Uluslararası bir koalisyon sadece bize engel olur ve bizi aşağı çeker."

İddialarının Netanyahu'nun açıklamalarıyla örtüşüp örtüşmediği yönündeki soruya yanıt veren Liberman, "Sorun şu ki o konuşmaktan başka bir şey yapmıyor. Kırmızı çizgiyi belirlediği planı BM'ye sunmasının üzerinden on yıl geçti. O zamandan bu yana kırmızı çizgiyi dört kez geçtiler ve Netanyahu ne yaptı? Konuşmaktan başka?" diye ekledi.