Hamas: İsrail, ateşkes konusunda ciddi değil

img
Hamas: İsrail, ateşkes konusunda ciddi değil YDH

Hamas Siyasi Büro üyesi Hussam Bedran, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşmasına varma konusunda ciddi olmadığını vurguladı.




YDH - Hamas Siyasi Büro üyesi Hussam Bedran, Siyonist rejim ile sürdürülen esir takası anlaşması ve ateşkes müzakerelerine ilişkin bilgi verdi.

Mehr haber ajansının aktardığına göre Bedran, "İşgalciler, yerinden edilenlerin geri dönmesi talebini görmezden gelerek, kuzey Gazze halkını güneye doğru yerinden etmeye çalışıyor. İsrail, Gazze'de ateşkes anlaşmasına varma konusunda ciddi değil," ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'nden çekilme anlaşmasının batıdan doğuya doğru birden fazla aşamada tamamlanacağını kaydeden Bedran, "İsrail'in herhangi bir aşamada geri çekilmesi Gazze Şeridi'nin tamamı için geçerli olacaktır," dedi.

Yetkili, "Müzakerelerin sonuçlarına ilişkin iyimserlik ya da kötümserlikten bahsetmek için henüz çok erken. Arabulucular ve tüm dünya, müzakerelerin bozulmasının sebebinin (İsrail Başbakanı Benyamin) Netanyahu ve hükümeti olduğunu anlıyor," değerlendirmesini yaptı.

İşgal rejiminin siyasi, güvenlik ve askeri sisteminin zayıflığı direnişin kozlarından biri olduğuna işaret eden Bedran, "Gazze'deki durum, Filistin meselesidir ve hiçbir dış müdahaleyi kabul etmeyeceğiz," diye ekledi.



Makaleler

Güncel