İsrail basını: Gerçekçiliği unutun, pervasız olmak yararımıza

img
İsrail basını: Gerçekçiliği unutun, pervasız olmak yararımıza YDH

Israel Hayom gazetesi, devam eden Gazze savaşında 'gerçekçiliğin' İsrail'in yararına olmadığını belirterek "Fanteziler bizim yaşadığımız gerçeklik haline geldi," yorumunu yaptı.




YDH - Israel Hayom gazetesinde Nadav Shragai imzasıyla yer bulan makalede, Siyonist rejimin tıpkı eskiden olduğu gibi gerçekçilik yerine hayalperestliğe meyletmesi gerektiği savunuldu.

Makalede, "Netanyahu'nun kendisi, Gazze konusundaki son pragmatik tutumuna rağmen, kariyeri boyunca gerçekçi olmayan hedefler peşinde koştu. Tarih, 7 Ekim'e yol açan başarısızlıkların nihai sorumluluğuyla boğuşurken bile bunları olumlu bir şekilde hatırlayacaktır," denildi.

Siyonist proje her zaman sağlıklı bir dozda görünüşte irrasyonel ve anormal olanı muhafaza etmesi gerektiği öne sürülen makalede, "Gerçekçilik tartışması zamanlamanın ötesine geçer; bu, şu ana odaklananlar ile daha cesur bir gelecek tasavvur etmeye cesaret edenler arasındaki bir çatışmadır. Herzl, David Ben-Gurion ve Menahem Begin ikinci kampa aitti," ifadelerine yer verildi.

Yakın zamanda Gazze'ye dönmeyi 'gerçekçi' bulmayan Başbakan Netanyahu bile durumu farkında olduğu belirtilen makalede, "Netanyahu gerçekçilik ile Theodor Herzl'in büyük Yahudi devleti vizyonu arasında bir bağlantı olmadığını biliyor," yorumu yapıldı.