Yemen güçleri operasyonlarını artırdı

img
Yemen güçleri operasyonlarını artırdı YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri Kızıldeniz ve Akdeniz'de petrol tankerlerine üç ayrı saldırı düzenledi.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz'de ham petrol tankerlerini hedef alan iki operasyon ve Akdeniz'de bir başka ham petrol tankerini hedef alan Irak İslami Direnişi ile ortak bir operasyon düzenlediğini açıkladı.

İlk operasyonda Kızıldeniz'de petrol ürünleri taşıyan ‘BENTLEY I’ adlı bir tankere çok sayıda insansız su üstü aracı (USV), intihar dronları ve balistik füzeler fırlatıldığı bildirildi. Operasyonun Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Deniz Kuvvetleri, Füze Kuvvetleri ve İnsansız Hava Kuvvetleri tarafından ortaklaşa yürütüldüğü açıklandı.

Seri ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz'de bir USV ile ‘CHIOS LION’ petrol tankerini vurduğunu söyledi.

Sözcü, iki geminin Yemen'in, İsrail işgaline yönelik ambargo şartlarını ihlal etmeleri üzerine saldırıya uğradığını vurguladı.

Bir deniz güvenlik şirketi olan UKMTO da ilki Yemen'in el-Hudeyde kentinin 97 deniz mili kuzeybatısında bulunan bir gemiyle ilgili olmak üzere benzer olaylara ilişkin iki uyarı yayınladı. Saat 12:00 (UTC) sularında bir geminin bir USV tarafından saldırıya uğradığı ve iskele tarafına çarparak hasara ve hafif dumana neden olduğu belirtildi.

Ayrıca, el-Hudeyde'nin 70 deniz mili güneydoğusunda başka bir gemiye saldırı düzenlendiğini, geminin birden fazla kez saldırıya uğradığını ve bir USV'nin saat 15:30'da (UTC) yakın mesafede patladığını bildirdi.

Bunlardan ayrı olarak, Yemen Silahlı Kuvvetleri ile Irak İslami Direnişi’nin ortak bir operasyonla Akdeniz'de ‘OLIVIA’ petrol tankerine bir saldırı düzenlediği belirtildi.

Seri, operasyonun amaçlanan hedeflere ulaştığını söyledi.

Yahya Seri, "İsrail'in Gazze'deki kardeşlerimize yönelik katliamlarının devam etmesi, Yemen halkını, silahlı kuvvetlerini ve inançlı, mücadeleci liderliğini Filistin halkına destek için daha fazla operasyon düzenlemeye itecektir" dedi.

Seri, bu durumun ancak “İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı sona erdiğinde ve Filistin halkı üzerindeki kuşatma kaldırıldığında” duracağını vurguladı.