Trump'ın başkan yardımcısı adayı : İsrail Gazze savaşını bitirmeli

img
Trump'ın başkan yardımcısı adayı : İsrail Gazze savaşını bitirmeli YDH

Trump'ın başkan yardımcısı adayı J.D. Vance, ilk röportajında Biden'ın politikasının Gazze savaşının uzamasına neden olduğunu ve Trump'ın Suudi-İsrail barış sürecini canlandıracağını söyledi.




YDH - Donald Trump'ın kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde yardımcısı ve Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı olarak seçtiği J.D. Vance, Siyonist rejimi Gazze'deki savaşı 'mümkün olan en kısa sürede' bitirmeye çağıracaklarını söyledi.

Fox News'e verdiği mülakatta Vance, ABD Başkanı Joe Biden'ın savaşın çok uzun sürmesine olanak sağladığını savundu.

"Joe Biden savaşı kazanmayı gittikçe zorlaştırdı," diyen Vance, savaş ne kadar uzun sürerse İsrail açısından işlerin o kadar zor olacağını ve sürdürülebilir bir barışa ulaşmanın da o kadar zorlaşacağını savundu.

Vance, Trump'ın Suudi Arabistan ile bir barış anlaşmasına varılması için süreci canlandıracağını ve bunun İran'a uygun bir yanıt olacağını iddia etti.

Öte yandan Biden da 'Siyonist' olduğunu ve İsrail'in en büyük destekçisi olduğunu yineledi. Online Complex sitesine konuşan Biden, rejime silah tedarik ettiklerini, fakat Amerikan silahlarının siviller üzerinde kullanımını sınırladıklarını öne sürdü.

Biden, "İsrail güçlü olmalı ve Yahudiler İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra güvenli bir sığınağa sahip olmalı," diye ekledi.