Netanyahu, ordusuna güvenmiyor

img
Netanyahu, ordusuna güvenmiyor YDH

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ordu karargahındaki komuta merkezinde gerçekleşen toplantılardan tüm kayıtların kapatılması gerektiği talimatını verdiği ortaya çıktı.




YDH - Gazze savaşı başladıktan sonra İsrail Başbakanı Benyamin Netanyah'nun, tüm güvenlik kabinesi toplantılarının ve askeri konularla alakalı toplantıların yapıldığı ordu karargahındaki komuta merkezinde kayıt sisteminin kapatılması talimatını verdi.

Haaretz'in haberine göre normalde kayıt sistemi otomatik olarak çalışıyor ve konuşulan her şeyi kaydediyor.

Fakat Netanyahu, güvenlik kabinesi toplantılarının ve belirlediği diğer toplantıların ordu tarafından değil, başbakanlık tarafından kaydedilmesi veya yazıya dökülmesi konusunda ısrarcı oldu.

Talimat, Netanyahu'nun eski askeri danışmanı Tümgeneral Avi Gil tarafından komuta merkezinin operasyonlarından sorumlu Operasyon Müdürlüğü ve Operasyon Tugayı başkanlarına iletildi.

12 Ekim'de Kanal 13 televizyonu, Netanyahu'nun ekibib ordunun o sırada yapılmakta olan güvenlik kabinesi toplantılarını kaydetmesini yasakladığını ve subaylardan kayıt cihazlarını odanın dışında bırakmalarını istediğini bildirmişti.

Birkaç hafta sonra başbakanlıktan bir güvenlik görevlisi, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin kayıt cihazı taşımadığından emin olmak için getirdiği eşyaları aramasına izin verilmesini bile talep etti.

Güvenlik durumu bunu mümkün kılar kılmaz Netanyahu tüm güvenlik kabinesi toplantılarını ordu karargahıyla aynı yerleşkede bulunan Tel Aviv'deki ofisine taşıdı.

Netanyahu'nun yakın çevresinden bir kaynak, Başbakan'ın ordunun  toplantıları kaydetmeyeceğine güvenmektense toplantıları kendi kontrolündeki bir yerde yapmayı tercih ettiğini ifade etti.