ABD’li komutandan Yemen itirafı

img
ABD’li komutandan Yemen itirafı YDH

Amerikan destroyeri USS Mason’un Komutanı Justin Smith, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin taktik ve kabiliyetlerinin deniz çatışmasında sürekli olarak geliştiğini kabul etti.




YDH- ABD’de yayın yapan Busines Insider internet sitesi, Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne karşı konuşlanan ABD Donanması savaş gemilerinin, “daha önce görülmemiş tehditlerle karşı karşıya kaldığını” bildirdi.

Busines Insider, bunların başında da “yakın zamana kadar savaşta hiç kullanılmamış ölümcül bir silah olan gemisavar balistik füzeler geldiğini” belirtti.

Habere göre, Amerikan destroyeri USS Mason’un Komutanı Justin Smith, Yemen’in taktik, teknik ve prosedürlerinde gelişme gösterdiğini doğruladı.

ABD destroyerinin bölgedeki misyonunu yerine getirirken baskı altında olduğunu vurgulayan haberde, “Savaş gemisi ilk kez kendisini bu kadar tehlikeli bir durumun içinde buluyor” ifadesi yer aldı.

Busines Insider, Kızıldeniz'den kısa bir süre önce dönen Amerikalı pilotlar, savaşı “şok edici” ve “delice” olarak nitelendirdiler. Uçak gemisi Eisenhower ve grubundaki hiç kimsenin bu çatışmayı beklemediği belirtildi.

Amerikan gazetesi The Wall Street Journal salı günü yayımladığı bir haberde, Amerikan Donanması'nın II. Dünya Savaşı'ndan bu yana girdiği en şiddetli çatışmada, net bir planı olmadan yeteneklerini tükettiğini vurgulamıştı.

Ayrıca Washington'ın, Yemen’le ilgili operasyonlarını genişleterek daha iyi seçeneklere sahip olamayacağı belirtilmişti.  

ABD ordusu salı günü, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon duyurusundan saatler sonra iki geminin vurulduğunu kabul etti.