El-Husi: Hint Okyanusu ve Akdeniz'deki operasyonlarımız artacak

img
El-Husi: Hint Okyanusu ve Akdeniz'deki operasyonlarımız artacak YDH

Gazze'deki destek cephelerinin rolüne değinen Ensarullah hareketinin lideri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarına ilişkin ayrıntılar verdi.




YDH- Yemen'deki Ensarullah Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, Gazze'de devam eden soykırıma karşı hem dünyadaki resmi kurumların hem de Araplar ve Müslümanlar arasındaki şaşırtıcı ilgisizlik ve kayıtsızlığın altını çizdi.

Seyyid el-Husi bugün gün yaptığı bir konuşmada, Gazze'ye yönelik savaşın yaklaşık 10 aydır devam ettiğini ve işgalin işlediği suçlara rağmen uluslararası örgütlerin hareketsiz kaldığını ve baskı uygulayamadığını vurguladı.

El-Husi, Arap ve İslam dünyasından bu insani acıları ele alan ciddi bir hareketin yokluğuna dikkat çekti.

İşgalci İsrail ve ABD'nin Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın mücadele ruhu ve kabiliyetlerini yeniden kazanma becerisi karşısında şaşkına uğradığını vurgulayan Yemenli lider, Filistin halkının kararlılığının tüm beklentileri aştığını ve büyük acılara rağmen direncini koruduğunu ifade etti.

Yemen'e destek cephesi hakkında da konuşan Seyyid el-Husi, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Kızıldeniz, Arap Denizi, Aden Körfezi ve Bab el-Mendab Boğazı'ndaki operasyonlarının yüksek etkinliğine değindi.

ABD, İsrail ve İngiltere bağlantılı hedef alınan gemilerin sayısının 170'e ulaştığını söyleyen Abdulmelik el-Husi, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarının 25 balistik ve seyir füzesi, insansız hava araçları ve deniz araçlarıyla gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Ensarullah lideri, bu operasyonlar ışığında ABD ve İngiltere'ye ait gemilerin seyrinde önemli bir azalma olduğunu vurgulayarak, “Geçtikleri anda hedef alınıyorlar” dedi.

Seyyid el-Husi Sanaa'nın Hint Okyanusu ve Akdeniz'deki operasyonlarını arttırma niyetinde olduğunu açıkladı ve bu bölgelerin artık Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altında olduğunu belirtti. Ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin eylemlerini tırmandıracağının ve yoğunlaştıracağını altını çizdi.

Bu hafta 13 hava saldırısıyla Yemen'i hedef alan Amerikan saldırganlığının Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarını etkilemediğini ya da sınırlamadığını yineleyen el-Husi, ABD'nin Yemen operasyonları nedeniyle karşı karşıya kaldığı baskı nedeniyle vekillerini devreye sokmaya çalıştığını açıkladı.

Washington'un Suudi Arabistan'ı sadece ekonomik olarak sömürmek yerine askeri olarak da zor durumda bırakmaya çalıştığına dikkat çeken Ensarullah lideri, Riyad'ın kendisini bu işe bulaştırması ve Yemen halkına karşı haksız saldırgan adımlarında ısrar etmesi halinde kaybedeceği uyarısında bulundu.

Dokuz yıl süren savaşın ardından geçen yıl Yemen'e düşük yoğunluklu saldırıya geçen Riyad ile Sanaa arasında gerilim tırmanıyor.

Son günlerde Ensarullah liderleri ve Yemen Silahlı Kuvvetleri komutanları, Riyad'ın Sanaa'ya banka transferlerine büyük kısıtlamalar getirmesi ve iki taraf arasında esir takası dosyasına ilişkin müzakerelerin durması gibi saldırgan politikalarına karşı uyarıda bulundu.

Özellikle Suudi Arabistan, Yemen'de desteklediği Aden yetkilileri aracılığıyla Yemen Merkez Bankası'nın merkezini Sanaa'dan kendi kontrolündeki bölgelere taşımaya çalışıyor.

Seyyid el-Husi şöyle dedi: “Eğer Suudi rejimi, İsrail ve Amerika uğruna geleceğini feda etmeye ve ekonomik planlarını kaybetmeye hazırsa, o zaman 2030 planının veya Riyad Havalimanı'nı dünyanın en büyük havalimanlarından biri haline getirme planlarının hiçbir anlamı yok.”

Ensarullah lideri daha önce de her saldırıya karşılık verileceğini söyleyerek şöyle bir denklem çizmişti: "Bankalara karşılık bankalar, Sanaa havaalanına karşılık Riyad havaalanı ve limanlara karşılık limanlar."

Yemen'deki halk seferberliğine de değinen Seyyid el-Husi, gösteri, yürüyüş, oturma eylemi, akşam etkinliği ve seminerlerin toplam sayısının 584.215'e ulaştığını, seferberlik halindeki asker sayısının ise 374.232 olduğunu bildirdi.

Gazze'yi destekleyen Direniş Cephesi’ne de değinen Ensarullah lideri, Hizbullah'ın, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki cephesinin İsrail işgaline karşı büyük, aktif, yoğun ve etkili olduğunu söyledi.

Siyonist rejimin tarihi bir çıkmazda olduğunu söyleyen Seyyid el-Husi, kuzeydeki durumunu “1948'den bu yana en kötü yenilgi” olarak tanımladı.

Seyyid el-Husi ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri ve Irak İslami Direnişi'nin bu hafta Gazze'ye destek amacıyla ortak bir askeri operasyon gerçekleştirdiğini doğruladı.

Başka bir yerde de destek cephelerinin etkinliğinin bu aşamada yeni ve kritik bir denklem getirdiğini vurgulayarak tırmanışın devam etmesi çağrısında bulundu.