İsrail ordusu: Savunmamız aşılamaz değil

img
İsrail ordusu: Savunmamız aşılamaz değil YDH

Yemen direnişi, İsrail'in başkenti Tel Aviv'i İHA saldırısıyla hedef aldı. İsrail basını, durumun rejimin dokuz ayı aşkın süredir devam eden savaşta caydırıcılığını kaybettiğini bir kez daha gösterdiği değerlendirmesini yaptı.




YDH - Cuma sabahı erken saatlerde Tel Aviv'e Yemen direnişi tarafından insansız hava araçlı (İHA) bir saldırı düzenlendi.

Saldırıda bir kişi öldü, on kişi yaralandı. Olayda hasar da meydana geldi.

El-Meyadin televizyonu, saldırının 'Tel Aviv'deki bir binaya Yemen'e ait bir insansız hava aracı saldırısı' olduğunu bildirdi.

Haberde, 'büyük bir insansız hava aracının denizden alçak irtifada işgal altındaki Filistin hava sahasına girdiği ve Tel Aviv kentinde infilak ederek binalarda önemli hasara ve bir dizi yaralanmaya neden olduğu' kaydedildi.

İnternette yayınlanan görüntülerde büyük bir patlamadan önce drone motoruna benzer bir ses duyuluyor.

Bununla beraber İHA'nın yaklaştığı sıralarda sirenlerin devreye sokulmamış olması da dikkat çekiyor.

İsrail ordusu: Savunmamız aşılamaz değil

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, ön soruşturmanın Tel Aviv üzerinde infilak eden İHA'nın Yemen'den gönderilmiş olduğunu gösterdiğini belirtti.

Hagari, "İHA tehdidi aktif olarak karşı karşıya olduğumuz bir tehdittir. Şu ana kadar Yemen'den onlarcası fırlatıldı ve ABD görev gücü ve hava kuvvetlerimiz tarafından durduruldu. Bu İHA'nın neden bir tehdit olarak tanımlanmadığını soruşturuyoruz," dedi.

Savunmanın aşılamaz olmadığını itiraf eden Hagari, "Tüm ülke genelinde hava devriyelerimizi artırıyoruz. İç Cephe Komutanlığı'nın yönergelerinde herhangi bir değişiklik yok, ancak olması halinde kamuoyunu bilgilendireceğiz," diye ekledi.

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de sabah erken saatlerde bir durum değerlendirmesi yaptı ve olayla ilgili hem istihbarat hem de teknolojik soruşturma talimatı verdi. 

Halevi, "ABD Büyükelçiliğinin hedef alındığını gösteren bir istihbarat yok. Bu sabah ilerleyen saatlerde bir değerlendirme daha yapılacak," ifadesini kullandı.

Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai de 'dün gece yaşanan ciddi insansız hava aracı olayının ardından kentin yüksek alarm durumuna geçtiğini' duyurdu.

Huldai, "Savaş hala burada ve çok çetin ve acı verici. Şehir güçleri hızla olay yerine intikal etti ve durumu kontrol altına aldı. Herhangi bir gelişme olması halinde, yeni gelişmelere karşı hazırlıklıyız. Halkı talimatlara uymaya çağırıyorum," açıklamasında bulundu.

Jerusalem Post: Saldırı, İsrail'e uyandırma çağrısı

Ayrıca İsrailli Jerusalem Post gazetesinde yer alan makalaede, Siyonist rejimi hedef alan yeni İHA savaşının direniş ekseni tarafından birden fazla cephede yürütüldüğüne dikkat çekildi.

Makalede, "Farklı boyut ve menzillerde benzer tipte insansız hava araçlarına erişimleri var. İran medyasında yer alan son haberlerde Iraklı milisler ve Husilerin İsrail'e yönelik saldırıları koordine etmek için birlikte çalıştıkları iddia ediliyor. Irak'taki Kataib Hizbullah kısa süre önce İsrail, Suudi Arabistan ve ABD'yi tehdit eden bir bildiri yayımlamıştı. Ayrıca bu hafta Irak'taki Ayn el-Esed üssünde bulunan Amerikan güçlerine İHA saldırısı düzenlendi. Hizbullah 18 Temmuz'da da insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini iddia etti," denildi.

Rejimin Gazze'de taktiksel bir başarı elde ederken, genel bir stratejik gerileme riskiyle karşı karşıya olduğu iddia edilen makalede, "İHA saldırısı, İsrail'in dokuz ayı aşkın süredir devam eden savaşta caydırıcılığını kaybettiğini bir kez daha gösteriyor. İsrail Gazze'de taktiksel bir başarı elde ederken, genel bir stratejik gerileme riskiyle karşı karşıya. İran destekli eksen, Hamas'ın Gazze'deki kayıplarını telafi etmek için İsrail'e birden fazla cepheden saldırmaya çalışıyor," ifadelerine yer verildi.



Makaleler

Güncel