WSJ: Rusya, Yemen'e gelişmiş gemisavar füzeler tedarik edebilir

img
WSJ: Rusya, Yemen'e gelişmiş gemisavar füzeler tedarik edebilir YDH

WSJ, Amerikan istihbarat teşkilatlarının Rusya'nın Ensarullah'ı gelişmiş gemisavar füzelerle donatabileceği konusunda uyardığını bildirdi.




YDH - ABD istihbarat teşkilatları Rusya'nın, ABD'nin Ukrayna ordusu tarafından Rusya sınırıları içindeki hedeflere düzenlenen saldırıları desteklemesine misilleme olarak Yemen'deki Ensarullah'ı gelişmiş gemisavar füzelerle donatma ihtimalinin olduğunu öne sürdü.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre söz konusu istihbarat, ABD'nin Orta Doğu'daki en üst düzey komutanı General Erik Kurilla'nın Savunma Bakanı Lloyd Austin'i bölgedeki askeri operasyonların Yemen direnişinin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarını caydırmakta başarısız olduğu konusunda uyarmasının hemen ardından geldi.

Beyaz Saray, Rusya'nın Gazze'deki Filistinlilerle dayanışma göstermek için Kızıldeniz'deki gemilere operasyon düzelenen Yemen direnişine füze tedarikini engellemeye çalışıyor. 

Bunun yanı sıra Başkan Joe Biden yönetimi, Moskova'yı bu hamleye karşı ikna etmek için diplomatik kanalları kullanıyor.

Öte yandan ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) olası saldırılar için daha geniş bir potansiyel hedef listesi hazırlaması istendi.

Bazı ABD'li yetkililer, daha büyük silah depolama tesislerinin ve Ensarullah liderlerinin hedef alınması gibi daha agresif eylemlere başvurulması görüşünde.

Rusya'nın Ensarullah'ı silahlandırma kararı, Batılı ülkelerin Kızıldeniz'i kontrol altına alma teşebbüslerine baltalayacak.

General Kurilla, Yemen direnişinin saldırılarını önlemek adına iktisadi, diplomatik ve askeri eylemleri içeren kapsamlı bir partiler üstü yaklaşım benimsenmesi çağrısında bulundu.

ABD sınırlı askeri eylemlere izin vermiş ve Husileri destekleyen kişi ve kuruluşlara yaptırımlar uygulamış olsa da, bazı yetkililer mevcut stratejinin saldırıları durdurmak için yeterli olmadığını iddia ediyor.

Ensarullah, deniz taşımacılığını aksatmaya ve bölgedeki ABD ve müttefik gemilerini tehdit etmeye devam ediyor.



Makaleler

Güncel