İsrail, Yemen'deki sivil tesislere saldırdı

img
İsrail, Yemen'deki sivil tesislere saldırdı YDH

İsrail'in saldırısı Yemen'den güçlü bir tepkiye yol açarken, yetkililer İsrail saldırısının Yemen halkının ve silahlı kuvvetlerinin kararlılığını güçlendireceğini vurguladı.




YDH- El-Meyadin'e göre, İsrail savaş jetleri Cumartesi günü Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde vilayetini hedef alan bir dizi hava saldırısı düzenledi.

Saldırı bir petrol rafinerisini hedef aldı ve kilometrelerce öteden görülebilen büyük bir yangına yol açtı.

İsrail Kanal 11, Amerikan kaynaklarına dayandırdığı haberinde 25 adet F-35 savaş uçağının Yemen'de çeşitli saldırı dalgaları halinde çok sayıda hedefe saldırdığını duyurdu.

Ayrıca, bir İsrail medya platformu İtalyanların Yemen hava sahasında yakıt ikmali yapan uçaklarla İsrail'e yardım ettiğini belirtti.

El-Meyadin muhabiri, sivil savunma ekiplerinin İsrail'in petrol depolama tesislerine yönelik saldırısı nedeniyle çıkan yangınlarla mücadeleye devam ettiğini bildirdi.

Muhabir, saldırıların Hudeyde'deki Raş Katip elektrik santralini hedef aldığını ve petrol depolama tesislerini tutuşturduğunu aktardı.

Yemen Sağlık Bakanlığı saldırı sonucunda şehit ve yaralılar olduğunu bildirirken, sivillerin yangınlar nedeniyle ciddi yanıklara maruz kaldığını doğruladı.

Sivil savunma ekiplerinin hedef alınan bölgeyi saran yangın ve alevleri söndürmek için mücadele ettiğini belirten el-Meyadin muhabiri, yangının boyutunun işi son derece zorlaştırdığını kaydetti.

El-Meyadin'e bilgi veren Yemenli kaynaklar bu hava saldırılarının ABD ve İsrail güçleri arasında koordine edildiğini belirterek, saldırıda vurulan hedeflerin niteliğinin düşmanın körlüğünü gösterdiğini ifade etti.

Yemen, saldırıya bir karşılık verileceğini vurguladı.

İsrail'in saldırısının ardından Yemen müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdülselam, Yemen'e Gazze'ye desteğini kesmesi için baskı yapmanın “İsrail düşmanı için gerçekleşmeyecek bir hayal” olduğunu belirtti.

Abdülselam, “İsrail'in acımasız saldırısı, Yemen halkının ve cesur silahlı kuvvetlerinin kararlılığını ve azmini daha da arttıracaktır.” diye ekledi.