Yemen'den İsrail saldırısına yanıt geldi

img
Yemen'den İsrail saldırısına yanıt geldi YDH

İsrail savaş uçaklarının Yemen'in Hudeyde vilayetine saldırmasının ardından, Yemen Silahlı Kuvvetleri saldırıya misilleme yapma sözü verdi.




YDH- Cumartesi günü, İsrail savaş uçaklarının Yemen'in Hudeyde vilayetinde bir petrol rafinerisini hedef alan saldırısı büyük bir yangına neden oldu. 

Haberler, yakıt ikmalinde İtalyan desteğiyle F-35 jetlerinin yer aldığı birden fazla saldırı dalgasının sivil savunma ekipleri tarafından yangınlarla mücadele çabalarının devam etmesine yol açtığını gösteriyor.

Saldırının ardından Yemen Silahlı Kuvvetleri açıklama yaptı. 

Yemen Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

''Hudeyde Valiliği, kıyı kenti Hudeyde'ye elektrik sağlayan elektrik santralinin yanı sıra Hudeyde limanı ve yakıt tanklarındaki sivil hedefleri hedef alan İsrailli düşmanın vahşi saldırısına maruz kaldı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri bu bariz saldırganlık eylemine karşı misillemede bulunma kararlılığını yineliyor. Yüce Allah'ın yardımıyla İsrail'in hayati önem taşıyan düşman varlıklarını hedef almaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz. İşgal altındaki Yafa bölgesinin güvensiz bir bölge olarak görüldüğüne ilişkin önceki açıklamalarımızda belirtilenleri teyit ediyoruz.''

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı:

''Yemen Silahlı Kuvvetleri, inançlı liderliklerinin rehberliğinde ve özgür, büyük, kararlı ve mücadeleci Yemen halkının tüm fertleriyle birlikte, sonuçları ve yansımaları ne olursa olsun Gazze'deki kardeşlerimize destek operasyonlarını durdurmayacak ve Yüce Allah'ın yardımıyla, saldırganlık durana, kuşatma kaldırılana ve düşmanın Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına karşı işlediği suçlar sona erene kadar bu düşmanla uzun bir savaşa hazırlanmaktadır.''

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail'in Yemen'e yönelik saldırganlığının, tüm Yemen halkını Filistin davasını desteklemek, İsrail saldırganlığını reddetmek ve Gazze'de akan mazlum kanı ile dayanışmak için ciddi bir şekilde harekete geçmesi gerektirdiğini vurguladı.

Yemen müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdülselam ise saldırı ile ilgili olarak şunları söyledi:

''İsrail'in sivil tesisleri, petrol rezervlerini ve Hudeyde'deki elektrik santralini hedef alan Yemen'e yönelik acımasız saldırısı, halkın acılarını ikiye katlamayı ve Yemen'e Gazze'yi desteklemeyi bırakmasını söylemeyi amaçlamaktadır. Bu, Allah'ın izniyle asla gerçekleşmeyecek bir hayaldir.''

Abdülselam ''Bu acımasız saldırının, Yemen halkının ve cesur askeri güçlerinin kararlılığını, direncini ve Gazze'ye desteğini arttırmaktan başka bir işe yaramayacağını teyit ediyoruz. Allah'a şükürler olsun ki Yemen halkı, Allah'ın yardımıyla ve yeryüzündeki en önemli işi temsil eden Filistin ve Gazze halkı için adalet arayışıyla tüm zorlukların üstesinden gelebilecek güçtedir.” diye ekledi.