Direniş Ekseni Yemen’in yanında

img
Direniş Ekseni Yemen’in yanında YDH

İsrail saldırganlığını kınayan Hizbullah ve Filistinli direniş grupları Yemen ile sarsılmaz dayanışmalarını bir kez daha ilan ettiler.




YDH- Hizbullah yaptığı açıklamada, İsrail'in Yemen'e yönelik saldırısının, Arap ülkesine yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığının bir devamı olduğunu belirtti.

Direniş tarafından yapılan açıklamada, saldırının ABD tarafından desteklendiği belirtilerek, “Siyonist düşman tarafından atılan bu aptalca adım, bölgede son derece önemli bir çatışmanın yeni ve tehlikeli bir aşamasına işaret ediyor” denildi.

Hizbullah, İsrail bombardımanında şehit olanlar için “özgür ve onurlu Yemen halkına ve onun cesur ve bilge liderliğine” başsağlığı diledi ve “bu saldırı, bölgedeki destek cephelerinin ve onların Filistin halkını savunmadaki büyük rolünün önemini vurgulamaktadır” dedi.

Hizbullah, "Sert ve caydırıcı bir tepki olmadan saldırganlığın sona ermeyeceğini" belirtti.

Filistinli direniş grupları da İsrail'in saldırısını kınayarak, Yemen'e yönelik bir saldırının, on yıldır devam eden savaşa rağmen güçlenmekte olan ülke halkını caydıramayacağını vurguladı.

İslami Direniş Hareketi Hamas yaptığı açıklamada, “çok sayıda sivilin şehit olmasına ve yaralanmasına neden olan kardeş Yemen Cumhuriyeti'nin egemenliğine yönelik bu menfur Siyonist saldırıyı” kınıyoruz dedi.

Saldırıyı “Siyonist küstahlık ve tehlikeli bir tırmanış” olarak ifade eden Hamas şöyle devam etti: “Ulusumuzdaki özgür direniş güçlerini Kudüs'e ve Nazi benzeri bir imha savaşıyla karşı karşıya olan mazlum Filistin halkına karşı kutsal görevlerini yerine getirmekten caydırmaya yönelik umutsuz bir girişim.”

Hamas, “kardeş Yemen halkı ve Ensarullah grubu ile tam dayanışma içinde olduğunu, şehitlerinin yasını tuttuğunu ve mazlum Filistin halkına her türlü destek ve yardımı sağlama yönündeki cesur tutumlarını ve kararlılıklarını takdir ettiğini” vurguladı.

Bölgedeki tırmanıştan İsrail işgalini ve ABD'yi sorumlu tuttu.

Hamas açıklamasının sonunda şu çağrıda bulundu: “Arap ve İslam ulusumuzun tüm ülkelerini ve güçlerini bu faşist saldırganlığı kınamaya, birleşmeye, güçlerini seferber etmeye ve Filistin topraklarından ve işgal altındaki Arap topraklarımızdan kovulana kadar bu gaspçı Siyonist varlığa karşı koymaya ve başta kutsal Mescid-i Aksa olmak üzere İslam ve Hıristiyan kutsal mekanlarımızı korumaya çağırıyoruz.”

Filistin İslami Cihad Hareketi de sivil tesisleri hedef alan “Yemen halkına yönelik suç teşkil eden Siyonist saldırıyı” kınadı.

Grup, “bu yeni Siyonist suçun, bu suçlu varlığın sadece Filistin halkı için bir tehdit oluşturmadığını teyit ettiğini” belirtti.

Benzer şekilde, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de “Yemen'e yönelik acımasız Siyonist saldırıyı” şiddetle kınayarak “sert ve caydırıcı bir yanıt verilmeden geçiştirilmeyeceğini” belirtti.

Filistin Direniş Komiteleri de yaptığı açıklamada “Yemen'e yönelik saldırının ulusun tüm bileşenlerine yönelik bir saldırı olduğunu” vurguladı.