Yemen İsrail’i ve ABD gemisini vurdu

img
Yemen İsrail’i ve ABD gemisini vurdu YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri operasyonların, Gazze'ye yönelik saldırılar durana ve kuşatma kaldırılana kadar hız kesmeden devam edeceğini duyurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri, biri İsrail işgali altındaki bir şehri, diğeri de Kızıldeniz'deki bir ABD gemisini hedef alan iki operasyon gerçekleştirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Umm el-Raşraş'taki (Eilat) önemli hedeflere karşı bir dizi balistik füzeyle üst düzey bir askeri operasyon gerçekleştirdiğini ve ilan ettiği hedeflere başarıyla ulaştığını duyurdu.

Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz'deki ABD gemisi ‘Pumba’yı da bir dizi balistik füze ve insansız hava aracıyla hedef aldığını ve doğrudan vurduğunu belirtti.

Sözcü, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin ülkeyi Amerikan-İngiliz saldırganlığının yanı sıra İsrail saldırganlığına karşı da savunma hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Yahya Seri ayrıca, İsrail'in Yemen'e yönelik saldırısına verilecek yanıtın kaçınılmaz ve büyük olacağına dair söz verdi.

Yemen Sağlık Bakanlığı'na göre, saldırıda üç kişi hayatını kaybederken, çoğu ağır yanıklarla birlikte 87 kişi de yaralandı.

Tuğgeneral Yahya Seri sözlerini şöyle tamamladı: “Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin daha önce belirlenen deniz operasyon bölgesinde İsrail, Amerikan ve İngiliz gemilerine ya da işgal altındaki Filistin'deki limanlara giden veya İsrail varlığıyla iş yapan gemilere yönelik operasyonları Gazze'ye yönelik saldırı durana ve kuşatma kaldırılana kadar sona ermeyecektir.”