İsrail basını: Türkiye'den yönlendirilen Hamas planı engellendi

img
İsrail basını: Türkiye'den yönlendirilen Hamas planı engellendi YDH

İsrail iç istihbarat kurumu Şin Bet, Türkiye'deki Hamas komutanlığı ile Ramallah'taki Kudüs Üniversitesi arasında birtakım bağlantılar olduğunu iddia ediyor.




YDH- İsrail gazetesi Israel Hayom'un iddiasına göre, İsrail iç istihbarat kurumu Şin Bet, İsrail ordusu ve özel bir polis biriminin ortak çalışmasıyla çok sayıda kişi tutuklandı. 

İsrail gazetesinin iddiasına göre, Türkiye'den yönetilen bir Hamas planını iç istihbarat kurumu güçleri engelledi. 

İsrail basını, “Kutlu İslamiye” adı altında faaliyet gösteren hücrenin, ortaya çıkarıldığında büyük bir planın ileri aşamalarında olduğunu iddia ediyor. 

İsrail güvenlik güçleri, söz konusu plandan sorumlu kişilerin Filistin'deki Birzeit Üniversitesi'nden öğrenciler olduğunu öne sürüyor. 

Şin Bet'in soruşturmasına göre, hücre üyelerinin aktif olarak önemli bir saldırı gerçekleştirmeye hazırlanıyordu. 

İsrail güvenlik servisine göre, hücre üyeleri, sahadaki operatörlere Hamas fon transferlerinden oluşan karmaşık bir ağa dahildi.

Güvenlik güçleri, plan için tasarlanan silahların yanı sıra fonlar da ele geçirdi. 

İsrail basını, Şin Bet tarafından toplanan istihbaratın, kişilerin Türkiye'deki Hamas liderliğinden aldıkları direktifler doğrultusunda hareket ettiklerini ortaya attı.

İsrail medyasına göre, bu kişilerin nihai amaçlarını İsrail hedeflerine yönelik Hamas operasyonları için bir dayanak noktası oluşturmaktı.

Şin Bet, bu faaliyet ağının Türkiye'de bulunan üst düzey Hamas yetkilileri tarafından koordine edildiğini iddia etti. 

Planın merkezinde, hücreyi yönettiğinden şüphelenilen Benyamin bölgesindeki bir köyün yerlisi vardı. 

Bu yerli kişinin, Ramallah'taki Birzeit Üniversitesi'nden aktivistlerden oluşan bir askeri birliği görevlendirdiği iddia ediliyor. 

İsrail güvenlik soruşturması, şüpheli liderin Türkiye'deki Hamas komutanlığı ile iletişim kanalları kurmak için Ramallah'tan Kudüs Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci olan başka bir aktivistle bağlantılarını kullandığını iddia ediyor. 

Bu bağlantıların silah alımı için finansman sağlamak ve planı kolaylaştırmak için kullanıldığı bildirildi.

İsrail basınına göre, soruşturma ilerledikçe, saldırı planlamasına dahil olan tüm hücre üyeleri İsrail polisi tarafından tutuklandı. 

Güvenlik operasyonu ayrıca bir M16 tüfeğinin teslim edilmesini ve Türkiye'deki Hamas komutanlığından planın finansmanı için aktarılan on binlerce dolara el konulmasını sağladı.

Soruşturma sırasında toplanan deliller incelenmek ve olası bir iddianame hazırlanmak üzere askeri savcılığa teslim edildi.



Makaleler

Güncel