'İsrail'in Yemen'e saldırısı stratejik başarısızlığın tezahürü'

img
'İsrail'in Yemen'e saldırısı stratejik başarısızlığın tezahürü' YDH

Haaretz gazetesi, İsrail'in silah kapasitesine hiç olmadığı kadar yakın kabiliyetlere sahip direniş ekseni tarafından kuşatıldığını yazdı.




YDH - Siyonist rejim tarafından Yemen'deki Hudeyde Limanı'na düzenlenen hava saldırısından sonra İsrail basınında başlayan tartışmalar devam ediyor

Haaretz gazetesinde yer alan makalede, "Hudeyde'ye yapılan bu saldırı, İsrail'in kırk yılı aşkın bir süredir sahip olduğu kabiliyetleri. Stratejik sorular ise İsrail'in bunları akıllıca kullanıp kullanmadığı ve nasıl daha güvenli hale getirdiği," ifadelerine yer verildi.

Direniş ekseninin bugün Lübnan ve Yemen'de İsrail sınırları içindeki hedefleri vurabilecek kapasiteye sahip olduğuna işaret edilen makalede, "Bu durum genel olarak İsrail'in, özel olarak da Başbakan Benyamin Netanyahu'nun İran'ın nükleer tehdidine odaklanıp silah anlaşmaları yoluyla onu dizginleme çabalarını engelleme doktrininin stratejik bir başarısızlığıdır," değerlendirmesi yapıldı.

Ayrıca makalede, Siyonist rejimin Tahran'ın nükleer programını yeniden canlandırmasıyla karşı karşıya olduğu ve silah kapasitesine hiç olmadığı kadar yakın ve büyük füze ve insansız hava aracı kabiliyetlerine sahip gruplarca kuşatılmış olduğu anımsatıldı.

İsrailli yetkililerin Hudeyde saldırısından sonra bunun İsrail'in kendisine uzak hedeflere saldırabileceğinin bir işareti olduğunu vurguladıkları anımsatılan makalede, "İran bunu zaten biliyor, ki bu yüzden de İsrail'i bundan caydırmak için vekillerini güçlendirdiler," denildi.