Ensarullah: Önümüzdeki günler Siyonistler için sürprizlerle dolu olacak

img
Ensarullah: Önümüzdeki günler Siyonistler için sürprizlerle dolu olacak YDH

Üst düzey bir Yemenli yetkili, Hudeyde'ye yönelik hava saldırısına misillemenin ertelenmeyeceği ve İsrail'in önümüzdeki günlerde beklenmedik olaylara hazırlıklı olması gerektiği uyarısında bulundu.




YDH- Sputnik haber ajansına göre, Yemen'deki Ensarullah hareketinin üst düzey yetkililerinden Ali el-Kahum bugün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz cumartesi günü Hudeyde limanını hedef alan İsrail saldırılarına verilecek yanıtın gecikmeyeceğini söyledi.

“Önümüzdeki günler sürprizlerle dolu olacak” diyen Ensarullah'ın Siyasi Büro Üyesi el-Kahum, “hedeflerin işgal altındaki Filistin'de geniş bir yelpazeye yayılacağını” sözlerine ekledi.

El-Kahum, Yemen’in, güç dengesini değiştiren ve zaferi güvence altına alan “kilit bir oyuncu” olduğunu belirtti.

Yemenli yetkili, cumartesi günü de bir açıklama yapmış ve Yemen'in “kaçınılmaz, güçlü ve ezici” yanıtının “saldırganlar için bir deprem olacağını” söylemişti.

Ayrıca, İsraillilere, cezalandırmadan kaçış olmadığı için fazla sevinmemelerini tavsiye eden el-Kahum şöyle devam etmişti: “Seçenekleriniz ya göç etmek ve geldiğiniz yere geri dönmek ya da sığınaklarda kalmak olacaktır. Amerikan ve İngiliz koruması size yardım etmeyecek ve Yemen'in egemenliğini ihlal eden, kaynaklarına ve insanlarına saldıran el kesilecek.”

“Cehennemin Kapıları”

Bu açıklamalarının yanı sıra, Ensarullah direniş hareketi Siyonist rejime karşı kararlı ve ölümcül önlemler alınacağını ve bu önlemlerin işgal altındaki Filistin topraklarının derinliklerindeki askeri ve güvenlik tesislerini hedef alacağını açıkladı.

Ensarullah'ın Siyasi Büro Üyesi Hezam el-Esad da Yemen güçlerinin operasyonlarının beşinci aşamasına geçtiğini duyurdu ve artan sivil kayıpların İsrail rejiminin stratejik hedeflerine yönelik saldırılarla sonuçlanacağını bildirdi.

El-Esad “Siyonist düşmanın Yemen'in Hudeyde limanını hedef alarak cehennemin kapılarını açtığını ve işgal altındaki Filistin topraklarının derinliklerindeki limanların, askeri ve güvenlik merkezlerinin Yemen ordusunun ateşi altında kalacağını” sözlerine ekledi.^

El-Esad ayrıca şunları söyledi: “Bazı Arap ülkeleri Kızıldeniz yerine kara koridorları ve hava sahalarını açarak ve Hamas hareketini terörist olarak adlandırarak Siyonist düşmanı desteklemek suretiyle kırmızı çizgileri aşmışlardır. Onları cevabın yolda olduğu konusunda uyarıyoruz.”

İsrail'e, sivillere yönelik her türlü saldırıya misliyle karşılık verileceği mesajını net bir şekilde veren el-Esad, “Siyonist rejimin Hudeyde limanındaki saldırısına Yemen'in yanıtı farklı olacaktır... saldırganları yaptıklarına pişman edecek eşi benzeri görülmemiş bir yanıt olacaktır” dedi.

Ayrıca el-Esad, X sosyal ağında yaptığı bir paylaşımda İsrail rejimine yakında geleceğini söylediği ezici ve acı verici bir darbe konusunda uyardı. “Yakında göğün metal gibi eriyeceği bir güne tanık olacağız” Kur'an âyetini paylaştı.

İsrail savaş uçakları cumartesi günü Hudeyde'deki binaları, petrol tesislerini ve bir elektrik santralini hedef alarak en az altı kişinin ölümüne ve çoğu ağır yanıklarla birlikte 83 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.