İsrail ordusu, yeniden Han Yunus'a girdi

img
İsrail ordusu, yeniden Han Yunus'a girdi YDH

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki en büyük kent olan Han Yunus'a yeniden girdi.




YDH - Tanklar ve zırhlı personel taşıyıcılarla takviye edilen İsrail ordusunun 98. Tümeni, Gazze Şeridi'nin güneyindeki en büyük kent olan Han Yunus'ta hava ve topçu bombardımanlarından önce bugün sabah saatlerinde saldırılarına başladı.

Saldırı, Yunus'taki seyrek nüfusa yönelik tahliye çağrılarıyla başladı. Rejim güçleri ilerledikçe binlerce Gazzeli batıya, el-Mevasi'ye doğru kaçmak zorunda kaldı.

Tümenin saldırılarının önümüzdeki günlerde genişlemesi ve savaşın yıllarca sürebilecek üçüncü aşamasındaki en büyük saldırı olması bekleniyor.

Han Yunus taarruzunun haftalarca sürmesi ve komuta ve kontrol merkezlerinin yanı sıra silah üretim tesislerinin hedef alması öngörülüyor.

Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre Han Yunus'taki saldırılara ek olarak Refah'taki saldırılar da daha küçük ölçekte devam ediyor ve dört mahalleye odaklanıyor.

Rejim ordusu, kısa süre önce Refah'taki 162. Tümen kuvvetlerinin sayısını iki tabur muharebe timine indirmişti ve birkaç günde bir Givati ve Nahal tugayları arasında rotasyon yapıyor.