El-Husi: Daha büyük şoklar henüz gelmedi

img
El-Husi: Daha büyük şoklar henüz gelmedi YDH

Ensarullah lideri, zorluklar ve tehditler ne olursa olsun Yemen'in Gazze'yi desteklemekten vazgeçmeyeceğini vurguladı.




YDH- Yemen Ensarullah Lideri Abdulmelik el-Husi, Yemen destek cephesinin geçtiğimiz hafta Tel Aviv'i ‘Yafa’ insansız hava aracıyla hedef aldığı “Yafa'dan İşgal Edilmiş Yafa'ya” operasyonuyla gerilimin beşinci aşamasını başlattığını duyurdu.

Seyyid el-Husi bugün yaptığı konuşmada, İsrail rejminini “operasyon karşısında hayrete düştüğünü ve vurulan hedefin önemi ve Yemen yapımı insansız hava aracının katettiği uzun mesafe nedeniyle şok olduğunu” doğruladı.

Yafa'nın katettiği mesafenin iki bin 200 km'yi aştığını ve “işgalin dayandığı ve onu koruyan ülkeler tarafından sağlanan tüm bariyerleri ve savunmayı aşmayı” başardığını belirtti.

Ensarullah lideri, işgalin en önemli tesislerini içeren Tel Aviv'in hedef alınmasının, işgalin canını yakan ve onun “kibir ve küstahlığına” darbe vuran “kritik bir nokta” olduğunu vurgulayarak, Tel Aviv'in vurulmasının “işgal altındaki Filistin'de İsrailliler için güvenli bir yer kalmadığı” anlamına geldiğini söyledi.

Abdulmelik el-Husi, İHA operasyonunun, saldırının yapıldığı bölgede yaşayan “işgalci İsraillileri dehşete düşürdüğünü” kaydetti.

İsrail rejimiyle ilgili olarak, yetkililerin operasyondan sonra “şok” geçirdiklerini, hatta bazılarının açıkça “İsrail'in güvenliğini kaybettiğini ve kırmızı çizgilerin aşıldığını” söylediğini ifade etti.

El-Husi, bir İsrail medya kuruluşunun Yafa saldırısını, “tüm cephelerde hazırlıklı olunmasına rağmen ciddi bir operasyonel kusur ve tam bir körlük” olarak tanımlayıp uyarıda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Ensarullah lideri şöyle devam eti: “İşgalciler, operasyonu savaşta yeni bir aşamaya işaret olarak algıladı ve çok cepheli bölgesel bir çatışmaya dönüştü. Ayrıca, İsrail Hava Kuvvetlerinin ve tüm ordunun yeteneklerine meydan okuyan, düşmanın teknolojilerini ve savunmalarını delip geçen yeni bir hava tehdidi ortaya çıkardı.”

Yemen İsrail için ciddi bir sorun olmaya çalışıyor

Ensarullah lideri ayrıca, rejimin “Yemen halkının, silahlı kuvvetlerinin ciddiyetini ve Gazze'yi destekleme konusundaki samimi resmi ve halk taahhüdünü bildiğini” ifade etti.

İsrail medyasının, “Yemenlilerin Tel Aviv'i vurarak İsrail için ciddi bir sorun teşkil ettiklerini kanıtladıklarını” söylediğini belirten el-Husi, “Bizim istediğimiz ve çabaladığımız şey de bu.” dedi.

İsrail medyasının “Yafa operasyonundan sonra İsrail güvenlik kurumunun yaşadığı büyük şoku” tartıştığının altını çizen el-Husi, işgal için “daha büyük şokların henüz gelmediğini” bildirdi.

Ensarullah lideri, “İşgal, Yemen'in kendisine saldırmak için gelişmiş silahlar ürettiğini kabul etti ve operasyonların, ekonomisi üzerindeki etkisini kabul etti.” dedi.

Abdulmelik el-Husi bu bağlamda, “işgalin Yemen halkını ve silahlı kuvvetlerini modern silahlarla donatılmış çok ciddi bir düşman olarak görmesinin iyi bir şey olduğunu” vurgulayarak, bunun “Yemen'in yaptıklarının ne kadar etkili olduğunu gösterdiğini” belirtti.

El-Husi, “Halkımızın ve silahlı kuvvetlerimizin rolünün, Filistin'e önemli bir destekle birlikte bu etki ve etkinlik düzeyinde kalmasını istiyoruz. Yeteneklerimizi daha etkili, daha yıkıcı ve düşmana daha zararlı hale getirmek için sürekli geliştiriyoruz.” dedi.

Yemen caydırılamayacak

Ensarullah lideri ayrıca, ABD medyasının Yafa operasyonuna ilişkin yayınlarını da değerlendirerek, yayın organlarının operasyonu 7 Ekim'deki Aksa Tufanı Operasyonu'ndan bu yana “İsrail'in güvenliğini bozan en tehlikeli saldırı” olarak değerlendirdiğini belirtti.

El-Husi, İngiliz medyasının da “Yemen'e ait insansız hava aracının ülkelerin ve orduların savunma sistemlerini delme kabiliyeti karşısında şaşkınlıklarını dile getirdiğini” kaydetti.

İsrail'in Yemen'in Hudeyde kentine yönelik saldırısının “Yemen'in Gazze'yi destekleyen operasyonlarını engelleyemeyeceğini” yineleyen Seyyid el-Husi, “ve bu, İsrailliler tarafından da kabul edilmektedir.” dedi.

İsrailliler “Yemen ordusunun kararlılığını ve azmini, deneyimlerinden biliyorlar, bu yüzden onu standart caydırıcılık kurallarına uymayan alışılmadık bir düşman olarak görüyorlar” dedi.

Ensarullah lideri, Yemen'in İsrail saldırganlığına cevabının “yaklaştığını” ve “bunun kaçınılmaz olduğunu” vurguladı.

El-Husi, bu arada İsrail'in Yemen'e yönelik saldırısına yönelik bölgesel ve küresel tepkilere de değindi.

Seyyid el-Husi, “bazı Arap ve İslami hükümetlerin” resmi dayanışma ve saldırganlığı kınamalarının yanı sıra “İran, Hizbullah ve Filistin, Irak ve Suriye'deki direniş gruplarından gelen önemli dayanışmaya” dikkat çekti.

El-Husi, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz'de gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili olarak da “ABD'nin bunları engelleyemediğini” dile getirerek, “Ortadoğu'daki ABD kuvvetlerinin en üst düzey komutanının Savunma Bakanı Lloyd Austin'e gönderdiği gizli bir mesajla bunu doğruladığını” belirtti.

İsrail’in “Gazze Şeridi'ndeki savaşın destek cephelerinin ana itici gücü olduğunu kabul ettiğini” ve “Irak Direnişi ile ortak Yemen operasyonlarının seyrinin önümüzdeki aşamada önemli bir gelişme göstereceğini” vurguladı.

Ensarullah lideri ayrıca, Çin'de Filistinli gruplar arasında imzalanan anlaşmaya da değinerek bu konunun “işbirliğini artırmak ve düşmanla yüzleşmek için çok önemli olduğunu ve bölünmeleri sona erdirme yolunda ileri bir adım oluşturduğunu” ifade etti.

Tel Aviv'e karşı daha fazla operasyon

Seyyid el-Husi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun çarşamba günü ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmayı da yorumladı.

Netanyahu'nun konuşması 55 dakika boyunca bir ABD başkanından daha fazla ayakta alkışlanmıştı.

Ensarullah lideri, “Netanyahu'nun kutlanması suçun, zulmün ve soykırımın kutlanmasıdır ve Amerika'nın bu soykırımdaki rolünün seviyesini göstermektedir” dedi.

“Netanyahu'nun konuşması, ulaştığı çıkmazı, saldırganlığını ve suçluluğunu gösteren sıkıntılı bir konuşmaydı” diyerek konuşmanın tüm dünyanın tanık olduğu “bilinen önemli gerçekleri inkar eden yalanlarla dolu” olduğunu ekledi.

Netanyahu’nun, Arapları İran'a karşı İsrail'e katılmaya çağırması üzerine Seyyid el-Husi, İslam Cumhuriyeti'ne yönelik düşmanlığın nedenini sorguladı.

“İran, Arapları İsrailli düşmana karşı bir araya getirmeye çalışmıyor çünkü güçlü bir konumda” diyen Seyyid el-Husi, “İbrahim İttifakı'ndan bahsetmek, Araplardan Filistin'e, kendilerine ve Müslümanlara karşı düşmanla işbirliği yapmalarını istemek anlamına gelir ki, bu, aptalca bir konuşmadır” diye ekledi.

Bu arada Yemenli lider, Netanyahu'nun Yafa operasyonuyla ilgili şikâyetlerini yorumlarken “Allah'ın izniyle Tel Aviv'i hedef alan daha fazla operasyon gelecek” sözünü verdi.

Direniş kararlılığını koruyor

Ensarullah lideri, devam eden İsrail soykırımı nedeniyle Gazze Şeridi'nde her geçen gün daha da zorlaşan insani duruma değinerek, işgalin bu haftaki suçlarından birinin Han Yunus'un doğu mahallelerine yönelik tekrarlanan saldırılar olduğunu belirtti.

İsrail'in saldırılarını “yerinden edilmiş Filistinlilerin barınaklarına ve insanların korunmak için kaçtıkları ‘güvenli’ olarak tanımladığı bölgelere yoğunlaştırdığına” dikkat çekti.

İsrail'in Gazze'de işlediği suçların boyutlarını “korkunç” olarak tanımlayan Abdulmelik el-Husi, Gazze Şeridi'nde çalışan Batılı doktorların, İsrail'in keskin nişancı tüfekleriyle bile çocukları kasıtlı olarak hedef alıp öldürdüğüne dair tanıklıklarına dikkat çekti.

Seyyid “İşgalin Gazze'de yaptığı şey; suç, zulüm, barbarlık ve vahşettir” diye ekledi.

Ancak Ensarullah lideri, yıkımın boyutuna ve sürekli bombalamalara rağmen direnişin “yiğitçe ve kararlılıkla savaşmaya devam ettiğini” söyledi.

El-Husi, Batı Şeria ile ilgili olarak da işgalcilerin şehir, kasaba ve köylere yönelik devam eden saldırılarından bahsetti. İşgalcilerin baskınlarını ve Mescid-i Aksa'nın avlularına yönelik saygısızlıklarını yoğunlaştırdığını da sözlerine ekledi.